Vanföreställningar på hispan

För några år sen avslutade jag min karriär inom den värmländska psykiatriska slutenvården konstaterade jag en sak: De värmländska politikerna och höga tjänstemännen hade drabbats av en masspsykos . Ett gemensamt hus skulle lösa alla framtida problem samt nuvarande problem som fanns/finns inom psykatrin i Värmland. Så hur gick det då, nu när detta fantastiska problemlösarhus äntligen står klart? Ja, lite intressant läsning finns det här. Ja, visst är det spännande att följa hur väl våra skattemedel används. Tänka sig att det inte finns längre ekonomisk framförhållning än så av våra kära förtroendevalda och tjänstmännen. Helt otroligt dåligt. Drömmarna som landstinget har om detta fantasibygge finns uppenbarligen kvar om man spanar in landstingets hemsida.

Nåja, problemen som den psykiatriska vården har kommer inte att lösas av vart den behandlande enheten finns eller om det ligger under ett och samma tak. Problemen som patienterna upplever ligger snarare på att de får träffa olika läkare hela tiden pga hyrläkarsystemet. Att de inte blir tagna på allvar i ett tidigare skede av sina kommuner och av sina öppna mottagningar samt att kommunerna inte tar sitt ansvar efter den akuta fasen, alltså när patienterna kommer hem. Enormt många tragiska fall har jag sett under åren, där inte de värmländska kommunerna har tagit sitt ansvar för personer efter behandligen är klar och detta löses inte var stugan står.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.