Piratpartiet är det enda partiet som ställer sig på den lilla människans sida.

Ja, man kan fundera vilken värld som Kenneth Jonsgården lever i när han skrev denna hyllningsförklarning till Wanja Lunby Wedin i VF den 2 augusti.

Ola Lindholm försöker att ställa sig på de svagaste i samhällets sida i en debattartikel i aftonbladet och han är nog den enda som jag läs den senaste tiden som gör det på ett mycket bra sätt. Mona Sahlin svarade honom lite senare och det svaret, ja det kan man bara skratta åt.

Sedan har vi en verklig förkämpe som försöker att med socialismen i åtanke kämpa för den lilla människan på sitt alldeles egna sätt. Och dessa ska kalla sig socialdemokrater? Det är ju bara mygel och jävelstyg hela vägen. Och hon är absolut inte själv om att göra dessa saker i systemet och myglarna finns inom alla partier.

I VF den andre augusti kunde vi läsa en ledare som hyllar Wanja Lundby Wedin för dennes kamp för den lilla människan och för att det facklig-politiska samarbetet fungerar så bra som det gör. Ja, det kan jag hålla med om att det gör. Men inte i de frågorna som verkligen kommer arbetarna till godo, utan i de frågorna som rör hur stor del av kakan som de högsta hönsen kan ta till sig själva eller till någon nära anhörig som ska hållas bakom ryggen på något vis. Men i övrigt är den fackliga verksamheten bara ett slag i luften. Man kan prata om sjukförsäkringssystem, trygghetssystem hur mycket man vill. Men glöm inte för den sakens skull att prata om det lönesystem som finns också. Ett lönesystem som är helt bortglömt och där vi alla som jobbar inom vård, skola, omsorg samt service delen av Sverige ligger hästlängder efter. När det sedan är valrörelse kommer det vallöften med att nu ska man aktivt höja lönerna, men i slutändan är det en fis i rymden man får i lönekuvertet och just nu är löneglappet ungefär 5000 i månaden som de Wanja Lundby Wedin måste ta igen då, när hon är så bra som det påstås, men det kommer hon självklart inte att göra.

Mona Sahlin svarar Ola Lindholm på hans utmärkta debattartikel och skyller hela problemet på den nuvarande regeringen. Problemet är att i Monas svar är det också bara tomma ord och i grunden ett ointresse att aktivt göra något åt de problem som Ola skriver om rörande de fattigaste barnen i samhället. Problemen startade för långt över fyra år sedan och skillnaden i lönekuvertet mellan samhällets grundstomme och övriga delar bara ökar för varje avtalsperiod som kommer.

Om man verkligen skulle vilja komma över problemet med de fattiga barnen i samhället, ja då måste man också se till att lönerna inom de ovan nämna grupperna ökas dramatiskt och att det glappet som finns tas igen, dessutom måste man se till att heltid blir en rättighet inom vård, skola, omsorg och service områdena och inte att deltid är en skyldighet. Deltid kan vi ha, men det ska vara en möjlighet om arbetstagaren själv önskar. Först när man genomför detta fullt ut, ja då är man en god bit på vägen i denna fråga.

Man kan lova mycket från centralt håll, men om man inte ser till att de ekonomiska utrymmena finns för tex kommuner och landsting, ja då kommer man inte att orka hålla dessa löften. Här är nämligen problemen enorma för när man kommer till de lokala löneförhandlingarna, ja då sitter landstingens och kommunernas representanter och säger att det finns inte ekonomiska utrymmen utan då måste man säga upp folk. Ja, så var det med de löftena och man är tillbaks på ruta ett.

Det är läge nu för Wanja Lundby Wedin och Mona Sahlin att verkligen ta sig i kragen och ställa sig upp för den lilla människan rättigheter. Rättigheter som arbetarrörelsen började på att montera ner för många år sedan då dessa klyftor började komma. Sedan kom Socialdemokraterna på att de ska trycka ner det svenska folket ytterligare och sålde medborgarna till lobbyisternas intressen och man valde att kuva människor i Sverige under FRA lagen och detta var bara startskottet i denna kamp.

Nu har PIRATPARTIET kommit till den politiska arenan och ställer sig på den rätta sidan och bevakar våra mänskliga rättigheter mot lobbyisternas, Socialdemokraternas och de borgerligas intressen. Vi PIRATPARTISTER är intresserade av att vi ska få behålla våra mänskliga rättigheter, rättigheter så som att få ta del av informationssamhället utan inskränkning, rättigheter att få ta del av vår e-post, rätten att fritt få röra oss i samhället utan att godtyckligt vara spårad av staten via mobiltelefonövervakning, rätten till ett privatliv utan statlig inblandning förrän man är av domstol skäligen misstänkt i brott.

Jag är PIRATPARTIST och kommer att rösta på PIRATPARTIET då jag anser att dessa frågor är de viktigaste frågorna i valrörelsen och för att jag ställer mig frågan: Vad kommer sen om vi inte stoppar den pågående utvecklingen inom detta området?

Personligen hoppas jag också på att PIRATPARTIET utvecklas vidare och ställer sig på folkets sida också när det gäller lönerna etc som jag skrev om innan, men detta är ingenting som PIRATPARTIET har tagit ställning till än och det är inte heller säkert att vi kommer att göra det, men hoppas gör jag i alla fall. Tar man på sig kostymen som bevakar för de mänskliga rättigheterna, ja då bör vi göra det fullt ut.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Insändare, Mina tankar, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.