Korruptionen i Sverige.

Hade en mycket trevlig resa med en kund som jag hoppas nu läser detta inlägget. Personen i fråga jobbar mycket utomlands och har vid upprepade tillfällen fått frågan om vi har korruption i Sverige. Hur ställer man sig till en sådan fråga?

Jag har vid upprepade tillfällen skrivit om just detta, men under ett annat namn. Jag har skrivit med andra ord bara och det slog mig när hon pratade om det att det är ju faktiskt en typ av korruption. Men på en ”renare” nivå. Men vad jag tycker om saker i fråga. Ja, det vet ni ju redan som har läst här. Och ni som är inne för första gången, ja det är bara att titta på inläggen som finns här så ser ni.

Sverige styrs av en maktelit. Makteliten finns inom alla partier och håller varandra om ryggen. Makteliten finns också inom näringslivets toppar. Makteliten finns överallt och tar till sig en allt större del av kakan. Vår gemensamma kaka. Makteliten styr inte bara näringslivet utan också fackföreningsrörelsen och i och med de har de i stort sett total kontroll över våra liv.

Visst, i Sverige, har vi inte en enskild politiker (kung, president, statsminister eller annan) som roffar åt sig hela kakan. Det är totalt sant, men gör det saken bättre att flera är med och snor åt sig småbitarna i stället för att en gör det?

Men tyvärr, inget riksdagsparti eller parti som kandiderar till riksdagen har på ett aktivt sätt någon skrivelse om detta ämne i sina program. varför inte? Jo, troligtvis för att de själv vill vara en av dem som är med och snor åt sig av kakan.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.