Angående de papper som kom

Ja, först ska jag säga att jag är glad över att breven kom. Intressant information och Ja, det var inte svårt att följa tråden. Men, jobbet är för stort för mig att gräva i. Men då, trots det anonyma, är ganska uppenbart från vilken del av Eda det kom ifrån så gör jag till vana att jag kollar saker och ting.

Pappren kom från någon inom HEL (Hela Edas Lista). Av någon anledning så ska de testa något av mig, enligt kommentarer på Edaportalen.com/klotterplanket. Vad de ska kolla, det vet jag inte. Jag är redan medlem i ett parti och jag har inte för avsikt att byta det medlemskapet till något annat parti. HEL har däremot gått ut, vid ett flertalet tillfällen och gormat och skrikit på olika sätt om saker och ting. Ibland bra ibland dåligt. Det behövs ett alternativ eller två till de gamla partierna i Eda kommun för att röra om i grytan. Men arbetssättet som HEL använder sig av, ja det kan man ju fundera över. Vid ett tillfälle, när Bengt Nilsson, var medlem av personalnämnden eller om det rätta namnet är personalutskottet, ja då går han ut och debatterar personalpolitik i massmedia där en enskild anställd av kommunen hängs ut, detta är inte OK. Därför ser jag gärna till att ha kött på benen i de fallen som jag misstänker kommer från HEL, då deras metoder har visat sig inte vara rumsrena.

Nu så har det i alla fall kommit dokument, som jag har skrivit om innan. Detta rör vägbyggnationen förbi Åmotfors och entreprenören där (Oden) och kopplingar till Noresundsprojektet samt om fd. Kommunchefen Bo Nilsson. Intressant är det att gå igenom och allting står inte rätt till, så mycket kan jag tala om.

Men jag kan ju också tala om att, som vanligt, är det fel personer som man försöker hänga. Just för stunden är det Eda kommuns socialdemokratiska ledning som HEL är på jakt efter. En jakt som håller på på olika sätt, bla. i och med de pappren som kom till mig. Intressant är dock att anmälningar har kommit till vägverket och vägverket har varit ute och filmat det som är felaktigt, sakerna är också åtgärdade efter anmälan. Till Eda kommun, har det efter kontroll 15/2-2010. kl 14:31 hos Henrik Hansson, inte inkommit en enda anmälan av det lokala nätet. Det nätet som Eda kommun alltså är ansvarigt för. Sen OM detta inte stämmer, betvivlar dock att Henrik ljuger om det, ja då får ni klaga till han. Men, det är ju svårt för kommunen att göra något, om ingen anmälan kommer. Dock har det kommit vatten under något garage eller liknande efter att Oden sprängde och dränering av detta kommer att ske under våren, MEN som vanligt så ska det alltså hängas folk i kommunen fastän ODEN har byggt vägen på uppdrag av VÄGVERKET och har fem års garanti på jobbet. VAD är det som jag inte har fattat i de ”fakta” som presenterades mig? Hmm, skulle nog säga att IQ-nivån på den som skickade mig dem är ganska låg om inte den kan utläsa en sådan enkel sak. Så återigen är det nätet till pumpstationen ni pratar om, ja då har Oden ansvaret i fem år till, är det det lokala, ja då måste ni ju komma in med en skriftlig anmälan om detta till kommunen. Skillnaden finns oavsett vad ni säger.

Angående varför det var Oden som fick göra jobbet. Ja, också detta finns det papper på. Oden lade ett anbud på 56182875 kronor, det högsta anbudet lade Dala Berg AB på 64400000, däremellan är det ytterligare bolag däribland Skanska och NCC. Sen görs det en helhetsbedömning av samtliga anbud och sen tar man och väljer det anbud som man vill anta. Och på detta sätt valdes ODEN. Så, de gamla var alltså med i anbudsgivningen. Men, det som är intressant i saken och som är FAKTA, det är frågan om LAGLIGHETEN  i det antagna anbudet, med tanke på de företagsrekonstruktioner och konkurser som Oden har gått igenom under åren. Lagligheten i det om man undersöker lagen om offentlig upphandling. Men det är FORTFARANDE något som ligger på vägverkets bort och inte kommunens.

Kommunen har lånat ut pengar till vägverket för att bygga om Rv 61, inte köpt den tjänsten av vägverket. En jävla skillnad. I det ena fallet (det som skett) får man tillbaks pengarna och inte i det andra. Svårt att förstå? Ja, uppenbart har en del det eller snarare så läser de avtalet som Fan läser Bibeln.

Så, i framtiden, skicka inte ett skit till mig om ni inte håller er till sanningen!

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Mina tankar, Nyheter, Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.