Snus, Mus och Brännvin.

Det är så fascinerande att med den svenska staten och just inställningen i dessa frågorna.

Angående tobaksvaror, ja vi vet allihop att det är farligt på olika sätt att använde dessa varor som ingår i denna grupp. Men med tanke på att dessa varor och speciellt rökrobak är så farliga som de är, ja då är det fascinerande att man fortfarande tillåter försäljning och användande av dessa varor. Visst är jag glad att det fortfarande är tillåtet då jag själv röker och använder snus ibland. Anledningen till att det finns kvar är ju att statskassan tar in ofantliga summor pengar på samtliga tobaksvaror så det blir ett skönt tillskott i statskassan, trots att det också finns en hel del skador som uppkommer av dessa varorna.

Mus – ja det är ju också ett trevligt ämne. En del gillar inte det, men denne skribent gör det. Statens hyckleri i denna fråga är otrolig. Det är inte lov att vara hora och sälja sin kropp till män, det är inte lov att köpa en hora. Eller hur det är i denna fråga. Men det är lov att vara en hora (manlig och kvinnlig) som tar betalt för sex av ett porrfilmsbolag som sedan säljer filmerna. Hmm, nu var det inte riktigt meningen att kalla skådespelarna för horor, utan det blev bara så i jämförelsen i att ta betalt för att ha sex. Så, snacka om ett hyckleri. Tycker att vi ska legalisera hororna igen.

Brännvin – Ja, här såg staten ytterligare en möjlighet att fylla på statskassan med intäkter. Man förbjöd hembränning och startade bolagen. Folket skulle kontrolleras så att de inte drack för mycket hette det och heter än idag. Staten är rädda att vi ska supa ihjäl oss. Konstigt då om denna rädsla vore så enorm att man tillät denna drog från början då. Nej, inför samma generösa regler på alkoholförsäljning i Sverige som övriga EU har. Låt alkoholen säljas i andra affärer och sänk skatterna till EU nivå samt slå igen systembolagen.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar