Fåglar i skyn

Ja, det är inte bara Anden som som har en enorm lön, utan även denne pippi, artikel finns här.

Undrar på om framgång i livet beror på vilket efternamn man har? Det verkar ju i alla fall som att man ska ha ett namn som gör att man kan sväva i väg i skyn. Det är som ni ser inte bara Anna Anka utan det finns gott om andra personer som är kända pga sitt efternamn. Vi har ju alla änder, sen har vi Magnus Uggla och så sjön med Svanar. Tänkvärt är för övrigt att alla dessa kändisar tjänar miljoner på sina namn på oss konsumenter. Nu kommer det snart en och annan och skyller på den svenska avundsjukan och att alla kan lyckas med saker och ting och att det är upp till var och en vad man gör med sitt liv. Men ledsen, den stora världen är inte uppbyggd på detta sätt.

De flesta av medborgarna i världen är vanliga arbetare som är födda låginkomsttagare, kommer att dö som låginkomsttagare, inte har råd att ge sina barn allt de önskar sig och som hankar sig fram i livet. Det är lätt att vara stor i munnen och skylla på den svenska avundsjukan, när man är uppväxt på föräldrarnas eller mor och farföräldrarnas framgångar. Jag har konstaterat en sak, jag kommer att kämpa mig igenom livet och jag hoppas att mina barn kommer att bli bättre ekonomiskt gynnade än vad jag är och alltid har varit. Jag tror inte på någon miljonvinst, även om hoppet finns där. Men vet så väl innerst inne att jag aldrig kommer ur detta ekonomiska ekorrhjul jag är i nu.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.