2015

Ett år som jag tro det kan hända saker som jag inte vill att det ska hända, inom mitt parti Piratpartiet.

Då kommer Piratpartiet att läggas ner efter att ha funnits i 9 år. Varför? Just för att Piratpartiet drivs (för stunden) av personer med en stark entreprenöranda. Då har man kommit in i Europaparlamentet vid valet 2009 och därmed kommit åt diverse skattepengar som man anställt medarbetare för. Dessa inklusive parlamentarikern kommer att ha rätt till att lyfta pension från europaparlamentet för sin tid där. Samtidigt kommer PIRATPARTIET att göra 2 försök med att komma in i Sveriges Riksdag och misslyckas, valen 2010 och 2014. PIRATPARTIETs medlemmar har beviljat att återbetalning av utlånade medel från partitoppen och detta kommer att göra att de eventuella pengar som finns i  partiet centralt kommer att vara borta.

Ja, detta är en tänkbar framtid för vårt Lila parti som bevakar våra demokratiska rättigheter. Hur vill jag då ha vårt parti format för att nå in i framtiden mot ett gemensamt mål?

1. En indelning av Sverige för att starta valkretsar med egna styrelser och med egna ekonomiska ansvar. Här drivs alltså länens politik och hanteras länets pengar. Här driver man också en regional politik baserat på vad länets medlemmar tycker på partiets årliga regionala medlemsmöte.

2. En möjlighet att starta PIRATPARTI klubbar/avdelningar/eller vad man väljer kalla dem för att sköta den lokala politiken. Också här ligger det ett ekonomiskt ansvar på den lokala styrelsen. Här drivs självklart också frågor som medlemmarna gemensamt har kommit fram till på en lokal nivå.

3. PIRATPARTIET centralt formar den gemensamma politiken för Sverige och Sveriges ställningstagande som PIRATPARTIET i europaparlamentet. Dessutom har man självklart också här ett ekonomiskt ansvar. PIRATPARTIETS styrelse ska också ha till uppgift att forma politiken utifrån de beslut som fattas på medlemsmötet.

4. En tydligare politik på flera områden än de tre som finns idag. Du kan läsa om dem här på hemsidan. Här kan man också klicka sig vidare under fliken politik för att få reda på den lokala politiken och hur partiet planerar sin vågmästarställning. En farlig väg att välja för den tuffe, en väg man kan vinna mycket på men man kan också förlora massor. Till europaparlamentet så håller denna tanke, men inte till riksdag, landsting och kommunerna. Den svenska väljarkåren kräver mera än så ett parti. Enormt många är frågorna att ta ställning i. Visst väljer partiet att gå ut med den klart viktigaste frågan av alla och en handlar om demokratin. Men tyvärr, det borde vara nog, men svenska folket är så fördummat så de förstår inte att detta är en grundläggande enorm fråga och den viktigaste av alla utan väljarkåren ska ha frågor i betydligt flera frågor och mindre viktiga frågor än så.

Så, vi har har en enormt spännande tid framför oss inom PIRATPARTIET. Många är frågorna att ta ställning till och det pyr i leden pga ledningens flathet att inte våga ta ställning i de olika frågorna. Just nu så är argumentet att de är rädda för att det kommer att splittra partiet om de gör det, men den risken finns i alla fall och partiet står just nu i ett vägskäl. Vägskälet består av att våga gå vidare på den inslagna vägen eller våga ta ställning i olika frågor och dessutom göra om partiet organisatoriskt. Den late kommer att välja att gå på den inslagna vägen och därmed möta 2015 så som jag skrivit om ovan, eller så tar man fajten och det arbete det innebär (enormt mycket) och partiet överlever. Vi inom PIRATPARTIET som har varit med förr vet, att PIRATPARTIET är det enda politiska parti som klarar av att ta debatten om att försvara demokratin och dess förutsättningar. Knappast förvånande egentligen då man tex inom VÄNSTERPARTIET har sitt ursprung från kommunisterna och dessa kan man ju inte anklaga för att vara demokratiska. Inte heller kan man se demokratin i rötterna från högern, godsherrar och rika är inte direkt kända för att lyssna på annan än sig själv. Men vågar/klarar PIRATPARTIET att ta en demokratisk debatt och omstrukturering inom partiet? Jag tror, tyvärr, att svaret på den frågan är nej då ledningen idag består av starka personer med ett starkt entreprenörskap. Men parti och företag är två skiljda saker. Ett parti ska man diskutera fram gemensamma beslut, men ett företag handlar om en persons idé som denne sedan spinner vidare på.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.