Ränken

Det har varit reportage gällande behovet av ny vattentäkt. Arvika och Eda kommun har siktat in sig på sjön Ränken. Kommunerna vill att Åmotfors och Arvika stad ska få sitt vatten därifrån, detta är ingen bra ide och jag är väldigt säker på att försvarsmakten kommer säga nej till förslaget. År 2000 var det översvämning i Arvika stad. Då rapporterades arealen som området hade som vattenmängden kom ifrån motsvara Värmlands areal. Riktigt så stort är det inte som kommer till ränken, men det är fortfarande väldigt stort.

Det område, som måste bevakas dygnet runt, är alldeles för stort för att det ska vara möjligt att nå, då det kommer långt inifrån Norge på flera olika stället. Varför det måste bevakas, är ju för att förhindra sabotage då det finns leverantörer till försvaret på båda orterna. Det blir ett självklart militärt strategiskt mål, för länder som inte har samma uppfattning om vad som är rätt och fel, som vi i Europa har. Ja, inte alla länder, men nästan. Det är samma typ av mål i Sverige med Ränken, som det den ukrainska armen gör när de får oljedepåer, ammunitionslager mm att flyga i luften. För varje stridande soldat krävs minst 4 andra som transporterar fram samt tillverkar det som behövs. Ju längre bort, ja det krävs mer folk. Så att köra lastbil åt försvarsmakten i krigstider är ingen dans på rosor. Det är mål som mera än gärna slås ut. Men helst vill ju inte fienden att lastbilen man kör blir obrukbar eller att godset blir förstört, då det garanterat är saker som de själva har användning för.

Men, frågan om vem som går vinnande ut ur denna fajt. Det vet jag inte, men jag gissar på att det blir Arvika kommun. Men att lita på att inte Putler beordrar någonting från Kreml, det vet vi att vi aldrig kan lita på. Den ryska stridspilot, som flög ut sin helikopter till Ukraina och som sedan blev belönad av dem, gjorde bort sig och skrev till sin exflickvän. Hennes telefon var kapad så GRU skickade sitt folk och tog livet av honom. De vet att dessa agenter är kvar i Spanien och vart, men då ingen vet vem eller vilka som mördade honom kan ingenting göras. Då är det ju faktiskt bättre att ha dem kvar under bevakning i Spanien än att skicka hem dem till Ryssland. En sådan grupp eller individ från dem, skulle kunna användas att slå ut ett vattentäkt. De bryr sig inte om något än lyda order från Putin och för Moder Rysslands väl.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *