Söggle hart bättre än öss!

VIKTIG i samtal med en person och ämnet var djurmat eller foder som man kalla det också. Mia, berättade då att det är hårda regler gällande detta. Grunden till att de är det är ju för att djurens rättigheter ska skyddas då de själva inte kan göra det. Men allt detta är inte det som var överraskande utan det som var det var att dessa lagar och regler är hårdare än vad reglerna är vid produktion av mat till oss människor!

Nu är det inte så att jag vill förstöra för djurens väl utan jag skulle vilja ha samma starka skydd när det gäller oss. Tex om det står 50% oxkött så ska det vara det och inte ko eller kalv. På samma stränga sätt fortsätter produktionen och till slut får man en färdig produkt. Man får inte tillföra smak, färg eller annat som inte hör till för att få det att se bättre ut. Är köttet rökt, ja då är det det också. Om jag nu har dessa hårda regler funnits sedan 1985 och man har enbart gått igenom skrivningarna och fortfarande varit nöjda.

Maten till oss människor skickar producenterna in det ena efter det andra i. Varför det tex tillsätts en smak på konstgjort sätt tex rökt kött istället för att röka det, jag antar att det är för att spara in på personalkostnader. Det är nog 25 år sedan nu, som media fick tag på nyheten gällande kött och köttprotein. De satt på detta sätt och plockade ihop det och sen var dessa limmade köttslamsor en Oxfilé eller något annat dyrt kött. Hur fan kan man ens komma på en sådan här sak från början? Jag tycker är mycket märkligt.

Nu har jag inte tagit mig tid att leta efter vad forskningen har kommit fram till i ämnet kemikalier i maten och dess negativa påverkan av kroppen. Precis som med alla andra djur, är det mat och inte kemikalier vi dagligen är i behov av. Vi äter och dricker ekologiskt för att det ska vara bra. Vi har nästan slutat med att bespruta det som odlas. Detta för att det är skadligt för oss människor, men det är dessutom skadligt för de så viktiga insekterna. Uftan deras hårda arbete, kommer vi ganska snart stå utan mat själva. Det är inte den rätta vägen att ta om vill oss alla själva väl.

Vi vuxna är skyldiga till att lämna över en värld, som på så många sätt som möjligt är bättre än när vi tog över det hela. Skillnaden är på gott och ont. Jag anser/tycker vi har skyldigheten till våra och andras barn, barnbarn ja ni hänger med hur jag menar. Ja, det går att skriva fler generationer men varför? Sverige är ett litet land i världen med stora tomma områden som är orörda. Med det menar jag inte att vi ska köra ner en jävla pengar till ingen större nytta. De problem vi nu ser, blir dessvärre mer och mer akut. De 10 största floderna, alltså de som skiter ner mest i haven är från Asien och Sydamerika. Vårt uppdrag får aldrig tystna, inte ens om kriget kommer.

Återgår till ämnet. Efter den rejäla mjukade

Hur vi ska få politiker att lyssna på oss, det är nog den viktigaste frågan det just nu. Svar är däremot önskvärt för att vi ska klara detta läge bättre. Putter står I vägen för allt svar i frågorna. Han måste tillbaks till verkligheten och det är så snabbt som är möjligt, men det kommer troligen aldrig ske.

Nu är jag för trött så jag, sköt er inte nu. Det skulle inte jag , men det är upp till dem.

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Citat, Eda, ensson och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *