Högerpartiernas politik ger skattepengar till ägare boende i skatteparadis!

På något märkligt sätt, lyckas högerpartierna lura folk med jämna mellan rum, ungefär 8 år. De får helt enkelt vanliga arbetare att tro på att det skulle gynna ”vanligt” folk mest – rösta på oss, vi sänker skatten. Men allt de ljög om förra gången, det glöms fort bort. Oj vad bra, jag som undersköterska kanske får en hundralapp eller två mer i månaden, men de med feta löner ja de får många tusen. Sen höjer staten tex skatten på bränsle, så det kostar 300 mer att ta sig till jobbet, Ett parti på högerkanten, har aldrig och kommer aldrig driva en politik på ett sätt som långsiktigt gynnar den ”vanliga” människan. Det är bara naivt och dumt att springa i fällan och att tro något annat.

Högerpartierna har i alla år konstant varit i vägen för allt, som gjort det bättre för den anställde, om man undersöker besluten historiskt. Varför skulle de helt plötsligt ändra attityden mot den anställde? Ser ni någon politisk anledning till det? Nu är det då återigen högerblocket jag menar, där lägger jag också SD. De lägger sig själva också längst till höger på den politiska skalan. De visar sin politik, denna mandatperiod. Milt sagt, för de inte bara visar, de krävde av statsminister Ulf. Han inte bara accepterade, utan likt en ”toffelhjälte” frågade han Åkesson: ”Hur högt och hur länge” när Åkesson sa till honom att hoppa. Ett val av M, KD och L som de behövde göra för att bilda regering och ta makten.

I Valrörelsen lovade SD med Åkesson vid pumpen att drivmedelspriset skulle sänkas rejält. Det är inte jag som skriver om det, här är en artikel från en annan. Det finns fler, det är bara en sökning på datorn, så finns det massor. Det var ingen som kunde tro på, om man bara funderar lite innan man röstar, att de sänkningarna som de sa skulle bli av, då de saknade helt rim och reson. Men, visst fan låter det fint och ett lätt sätt att fiska röster är det. Fortsättningen kommer att bli, vi gjorde det och det och hade vi inte gjort det , så hade priset blivit x antal dyrare. Alltså ett sätt att påstå en sak som skulle ha skett, utan belägg för det men återigen, det låter bra.

Ta exempelvis detta med RoT och RuT avdraget, från första stund, det stod man och står än och pratar så fint om, men det är en klar majoritet av dem som utnyttjar det, som redan har pengar i överflöd, till skillnad från vanligt folk.

Där stod de och slog sig för bröstet. Nu kunde undersköterskan få dra av för att få hemmet städat och därmed få mer tid åt familjen. – Jo tjenare. Det sker inte i någon större mer skala, om ens alls, med tanke på de skitlöner de får, så har de inte råd ändå. Däremot, när man som riksdagsledamot har 75000 eller minister som har 180 000, den kan göra det. Men, det är omöjligt för någon av dem att inse hur det är att klara sig i landet, med en vanlig lön, då man knappt eller oftast inte alls haft ett vanligt jobb. Tilläggas ska att undersköterskan har inte alla dessa extra ersättningar, som de i riksdagen har, utan får betala själv saker och ting så som medicin. Sjukskrivning knäcker ofta ekonomin i många månader framöver. I riksdagen och regeringen är det så synd om dem. De har ingen karensavdrag vid sjukdom, inte heller 80% av lönen. Nej då, de har full lön hela tiden och redovisar kvittot för medicinen så får de det också ersatt. Det är synd om dem i toppen! Knappast.

Exakt samma, är ju svaret när vi nu skulle få dra av byggnationer hemma. Men, en klar majoritetcn av avdragen, görs återigen av landets personer som redan har pengar i överflöd och som blir rikare och rikare för varje dag.

Med samma avsaknad av respekt, för våra gemensamma trygghetssystem, ser vi arbetsgivare utnyttja unga och invandrare för att få bidrag för deras totala lönekostnad. Jag förstår att systemet måste finnas, för att ge möjlighet till företag som på olika sätt inte ännu har vuxit sig stora på marknaden, men detta gäller långt ifrån alla. Här i Värmland, finns det en företagare som utnyttjar detta så mycket det går. I alla fall om man pratar med de anställda och det går att undersöka saken på olika sätt. Men, jag tycker det är fel att ett företag som 2022 hade följande siffror antal anställda: 636st Omsättning: 823 710 000:- Resultat 43 997 000:- ska ges den chansen att sko sig på skattemedel som nu görs. Jag uppmanar er alla, som är lite nyfikna av er och som är samhällsintresserade att gå in på allabolag.se och läsa på hur det står till runt om och sen fundera på, används våra skattepengar rätt eller ska vi använda dem på något annat sätt där de gör den nytta de ska och därmed på ett bättre sätt. 44 miljoner och så förstås en egen lön, ja jag är säker på att det räcker med en vinst lägre än så och denne företagare kommer att leva ett bra liv. Han har dessutom en förmodad lång tid kvar som företagare, då åldern inte är alltför hög.

Du är bara avundsjuk”, har jag mötts med förr, när jag pratat om detta. Avundsjuk på vad? Jag har ett hem, vi har mat och kläder och el i väggen. Jag har aldrig heller haft ett behov av materiella ting. Helt enkelt, så är jag nöjd. Men, jag är också lika säker på att det företaget som står ovan, så klarar sig den företagaren, med en företagsvinst på 24 miljoner och det mera än väl. 2 miljoner i månaden, ja det borde räcka som sagt.

Detta var då 1 företagare. Om vi hittar 100 sådana, ja det börjar på att bli jäkligt mycket pengar då. 100 företag a 20 mille, blir det mycket pengar. Pengar som behövs på andra ställen. Har ni inte fått med er hur jävligt illa det är för kommuner och regioner? Vägnätet och järnvägen? etc etc etc

Nu är denne företagare långtifrån den värsta här i Värmland. Mycket fulare fiskar har tyvärr hittat hit. Här i Eda kommun (finns i flera värmländska kommuner och i andra län också) finns det ett företag, som i sin organisation har en intressant uppbyggnad, en uppbyggnad för att undkomma skatter och kontroll. Här i Eda kommun finns bara en del av det, men varje del ger tillsammans resultatet. Till en och samma adress i landet. På den adressen finns fyra företag, alla sammanlänkade. Över 1000 anställda, omsättning närmare 2 miljarder, men genom bokföringen får resultatet att hamna på negativt resultat och slipper skatt.

Detta företag är än värre på att suga pengar från det offentliga för sina lönekostnader, lönebidrag på unga och flyktingar.

Genom sitt företags uppbyggnad så flyttas sen företags vinsten utomlands där 5 av 6 ägare står skrivna i ett skatteparadis. Är det så vi vill ha det i Sverige och på sättet som våra skattepengar används. Här pratar vi om betydligt större summor, intern fakturering för att hålla nere vinsten, men pengarna är kvar ändå i koncernen. Det måste bli ett slut på att vi accepterar utnyttjas på detta sätt, som land! Det har accepterats förlänger som det är.

Resan, för att komma dit vi är idag gällande allt från detta, påbörjades för en jävla massa år sen. Skulle nog säga på 90-talet. En sådan här sak, gör man inte i ett beslut och anledningen är enkel, det sticker för mycket i ögonen och skapar uppmärksamhet.

Bättre ta det över flera år. Så blir det inte lika uppenbart. Man fixar och ställer i ordning, när man har makten åt sina företags vänner. Nästa gång, lurar man folket ger med en hand och tar mer med den andra. Topparna klarar sig, de blir rikare och rikare. Ingen säger eller gör något.

Märk nu, jag kommer INTE skriva ut något företagsnamn och riskera något. Detta är finansvärldens sätt att tjäna mycket pengar och jag gillar inte att inte veta om/vad som sker. Vill någon journalist veta något så löser vi det då.

I Sverige har det gjorts, en hel radda med förändringar sedan 90 talets krisår. Politiker av alla färger har lovat en massa, men när man lägger ihop vad som skett så har det inte blivit bättre för oss som nation utan snarare sämre. Då är det mycket märkligt att man som ledande politiker fortsätter på den vägen, om man har nationens och folkets bästa som slutmål. Dessutom är det alltid lättare och går snabbare att riva ner saker och ting än att bygga det och det gäller exakt samma i det politiska arbetet.

Tyvärr pågår detta destruktiva politiska arbetssätt än och jag hoppas och tror att vi Socialdemokrater gör en stor förändring av politiken vid kongressen 2025. Det kommer vi märka av helt enkelt. Den liberala mitten partiet har vandrat in, på är allt annat än bra eller rätt för folket. Det är väldigt lätt att förstå om man bara vill göra det, för om det nu vore så bra då hade ju inte C och L balanserat på 4% strecket som de brukar göra.

Vi måste åter till det skatteuttag vi hade i landet på 80 talet. Kanske inte helt fullt ut, men väldigt nära. Då fanns det en ekonomisk bärighet i landet. Saker och ting fungerade, de reparerades och byggdes nytt. Då fanns det pengar och verksamhet i landet. Vart tog allt detta vägen? Var är pengarna som inte längre tas ut, omräknat till dagsvärde ca 500 miljarder extra årligen? Det fanns fullt bemannade vårdcentraler, folktandvård och apotek i stort sett hela landet. Var är de nu? Ingen som studerar till läkare längre, eller? Apotek i dagsläget, har ofta slut på medicin, men smink, glasögon mm, det väller det fram av. Tågen gick sommar som vinter, på den tiden kom man ihåg att det kommer en vinter varje år och fixade verksamheten efter behovet. SJ hade hand om allt på järnvägen, nu är det flera bolag och ju fler kockar ju sämre soppa. Vi hade en stor försvarsmakt för att skydda landet, idag finns det knappt poliser på gatorna. Kommer fienden, så vad ska vi använda emot dem? Nej, nu ska jag sluta räkna upp mer, det blir så mycket.

Kvar är den viktiga frågan, vart fan går pengarna som fanns förr men inte nu? Funderar ni aldrig i sådana banor hemma i soffan? Här i huset, är det snarare att jag pratar för mycket om det, då frugan inte är ett dugg intresserad. Sen, om det jag säger är så vettigt får andra kommentera. Jag tycker att det är mycket som var som skulle ha varit kvar, nu blir det enbart vansinnigt mycket dyrare och finansieringen är aldrig klar. Hur ogenomtänkt saker och ting ofta är, märktes tydligt vid NATO ansökan gjordes. Jag ska ändå erkänna att jag svängt i NATO frågan de senaste 10 15 åren och ser medlemskapet som mycket viktigt för landet. Vi måste få landet till den standard som krävs för att vara en stark part av den gemensamma försvarsalliansen som NATO är. Vi har tyvärr fått se hur fort saker och ting kan ändras, även för Sverige.

Jag visade i texten ovan, vart en hel del pengar försvinner varje år, ut ur landet och jag tvivlar rejält på att detta är enda bolaget, men det är ett stort bolag, med betydligt fler anställda än det första företaget. Det finns enorma behov i Sverige av just de skattemedel, som idag inte kommer. Vi kommer ALDRIG lyckas med det vi måste utan dem och botten är uppnådd för länge sen.

Någon som fortfarande inte tycker politik är viktigt och att det inte spelar roll vilket parti som styr?

Micke

Om admin

En som är en stolt Värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker, född 1976. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år, de så kallade barnaåren. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något. Det enklaste är att maila på mikael@ensson.se.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *