Eda kommun bottenplacerar x 2

Tyvärr, är det inte ofta man får vara stolt över, att få komma från Eda kommun.

Självklart, älskar jag att bo i Eda kommun. Jag har bott/bor i alla tre tätorter. Var och en av dessa har sin genuina charm, som det är svårt att sätta ord på. Men, jag är inte en så komplicerad person av mig. Jag nöjer mig med tak över huvudet, mat på bordet, kläder till skruttkroppen och ström i väggen. Det räcker bra.

Större städer har ju mer negativa saker som följer med. Visst, det finns negativa saker i alla orter i Sverige, men se som i vår största stad, Stockholm. Där de är så sönderstressade. De klarar inte ens står still i rulltrappan. Det är ju två minuter de sparar! Ska de hitta ro, ja då åker de till sommarstugan eller vad de nu har, på landet eller i fjällen. Det kan inte vara nyttigt i det långa loppet att leva med denna stressnivå.

Då har jag det hellre lugnt, skönt och stressfritt hela året, på landet.

Tyvärr, placerar Eda kommun sig negativt i två undersökningar. Nummer ett och då den betydligt allvarligare nummer två. Här finns det att göra i massor och det förvånar mig tyvärr inte.

Detta med totala bottennappet när det gäller miljö och Agenda 2030, borde vara en anledning god nog att engagera sig politiskt. Om man då vill göra det bättre för miljön, så kan man inte välja något av regeringens partier eller stödpartiet, (M, KD, L och SD) som saftigt sänkte pengarna som skulle gå till detta viktiga arbete. Det var viktigare med ytterligare jobbskatteavdrag än pengar att ansöka om. Tyvärr, är Sverige nu i botten i Europas miljöarbete.

Så, detta inlägg är ett litet extra inslag i debatten för idag.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar