OBS ej S åsikt utan min personliga!

Vem ska Socialdemokraterna samarbeta med efter valet? Den frågan fick jag på ensson.se för en liten stund sen. Tycker det var roligt att folk svarade. Tack till er alla, ingen nämnd ingen glömd.

Enligt mig ska man kunna samtala med alla partier, men det för den sakens skull innebär det inte att man ska förhandla om ett samarbete oavsett. Men prata allmänt är ju en annan sak.

För min del är jag av åsikten att man först förhandlar med de partier som står ideologiskt närmast. Det är av största vikt att alla förstår allvaret och inte sätter sig emot allt. Citat förra valet: ”nu är det slut på att S får våra röster utan att vi får något tillbaka”. Med en sådan inställning kan man lika gärna lämna förhandlingen, då man inte lär komma någonstans i alla fall.

Sen är det ju alltid ett givande och tagande i dessa lägen. Men jag anser att både S och V borde veta att man ska alltid göra sitt bästa för att stoppa de borgerliga destruktiva krafterna i politiken. Man ska absolut inte göra som V gjorde och avsatte sin naturliga samarbetspartner, för att i nästa stund stå och påstå sig ha förtroende för denne ändå, skedde 2021. Patetiskt att bedriva riksdagens arbete på ett sånt sätt.

Hur det sen blir i denna kommun, vet jag inte. Vad jag tror mig veta är att de gör allt i sin makt och hålla ihop tills nästa gång det är ordinarie val. Rent ideologiskt ska ju inte samarbete i denna storleken hålla. Det är för stor skillnad i den ideologiska övertygelsen, så det är ju inte likheten där som gör samarbetet.

De svåra frågorna tas inte heller upp och försöker hitta en lösning. Man duckar för lösningar och litar inte ens på yrkesrevisorerna. Då har man ju i grunden inget förtroende för varken dem eller sin egna förtroendevalda revisorer.

När man inte har det, finns det inte heller anledning för kommunrevisionen att sitta kvar då man inte litar på arbetet som görs ändå. Det är också den anledningen som gör att kommunen inte ser till att revisionen har de resurser som begärdes. För att de rätta förutsättningarna som behövs för att klara sitt uppdrag, då hade varit som de ska. Lagen säger att det är KF som ska se till att revisionen har de förutsättningar som revisionen anser sig behöva. Skrivelsen är till för att trycka på om revisionens oberoende. Nu blir det kommunfullmäktige som påverkar oberoendet negativt.

Det står i lag vad som gäller, men kommunallagen är inte noga att följa. Det är kommunrevisionen som gör en bedömning för året utifrån en fastställd arbetsmodell. Där ser man vad som behövs, för att få en revisionsberättelse. Då inte förutsättningarna ges, som man ska, är det sen upp till var och en av revisorerna som avgör om de skriver på eller inte. Officiellt ja, så följa lagen men i verkligheten gör det inte det.

Det gör också det nästintill omöjligt att veta hur framtidens politiska samarbete kommer se ut i Eda kommun.

Hoppas det var ett bra svar nog.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar