En borgerlig regering är aldrig bra för ”normala” människor med ”vanliga” jobb.

Höger Sverige ((M, L, KD, SD), C kanske är ute) följer alltid samma spår.

Det mål de alltid har är att sänka skatten och det mest för de som redan har mer än en människa behöver, detta är högsta prioritet.

Nästa mål de har, det är att försämra de system, som vi i Norden är ganska unika med. Här kan listan bli lång, men ersättning vid sjukdom eller arbetslöshet, tandvård, barnomsorg och skattefinansierad skolgång är väl de största och viktigaste. Det är lite skillnad mellan länderna, men de är där, och inget av dessa kan vi tacka ett borgerligt parti för. Snarare tvärtom, historiskt är det ju M som varit den största motståndaren. Hur det blir efter nästa val, lär märkas.

Tillvägagångsättet, som de använder sig av, är det samma gång efter annan. Man lovar att folk ska få skattesänkningar, för man ska få behålla mer när man jobbar. Samtidigt, ska fler ut från trygghetssystemen, och börja jobba. Effekten när de satt vid makten sist gång blev att färre var sjukskrivna (statistik visar på detta) samtidigt ökade kommunernas utbetalningar av försörjningsstöd. Resultatet blir ökat personligt lidande och staten har lagt över den ekonomiska kostnaden på kommunerna. När du jobbade som undersköterska, taxichaufför eller butik, ja kanske hade du fått 600 mer i månaden. Var det värt det när du sen blev sjuk?

Högerblockets politik lyfts alltid fram på samma sätt och det är att spela på mänsklighetens gemensamma problem. Vi är en samlande djurart och då är det hur lätt som helst att spela på just det, egoismen. Att man gör rätt i att spara ihop några kronor på banken under sitt liv, ja det säger jag inte emot. Men, hur många kronor måste man ha för att det ska kännas nog?

Under 1900 talet var det några ekonomiska krascher i världen. Ingen av dessa utlöstes av medmänsklighet eller solidaritet utan av egoistiska ha begär. Det är den gemensamma nämnaren. Wall Street kraschen, bostadsmarknaden i USA och den kollapsen eller IT bubblan som sprack på 90 talet. Allt bygger på egoism och mänsklighetens problem med att inse när nog är nog.

Så, nästa gång du går och ska rösta, fundera gärna på varför just du ska låta dessa destruktiva högerkrafter komma till makten. De hjälpte inte, den vanliga människan förra gången, så varför skulle det de denna gång?

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar