Höffer ska ru?

Ja, det är ju en bra fråga att ställa. Men om du istället tänker på, varför du inte ska, det så kommer du närmare svaret.

För min egen del, började jag för att jag kände att jag kunde vara med och påverka i de kommunala frågorna. Det är fortfarande de kommunala frågorna jag tycker är de mest intressanta. Jag tycker att Eda kommun är en bra kommun att bo i, men att det finns saker att göra. Ingenting är så bra, så det inte går att göra bättre. Men det politiska arbetet finns det en hel del att göra inom.

Så, ta dig en funderare på vilket parti du tycker passar dig bäst i det ideologiska. Tex: Vill du att vi ska ha skyddsombud kvar på arbetsplatserna? Tycker du att det är en självklarhet att du får sjukersättning när du blir sjuk? Tycker du att det är viktigt med en stabil elmarknad i Sverige för de gröna jobben skull? Ja, du kan fortsätta med dina frågor. Säger du ja på de tre här ovan – ja, då är du socialdemokrat. Ja, du kan kolla in vad partiet tycker i fler frågor på hemsidan.

Sen, är det ju ett faktum att det finns inget parti som har bara bra eller dåliga frågor. När man kommer ner till de kommunala frågorna skiljer det än mindre.

Det är ju därför de sex partier som styr kommunen i dagsläget har klarat av att bli överens. Det har gjort upp i frågorna i förväg. Det är också därför som de stora tunga frågorna har tagits tag i av nuvarande ledning. De blir ett bekymmer för styret 2026 – 2030.

Det finns ingen chans att moderaterna och vänsterpartiet skulle klara av att samarbeta i riksdagen på liknande sätt och här i kommunen är det inte en hållbar politisk lösning över sikt.

Med det, så hoppas jag att vi syns på barrikaderna för ett bättre Eda kommun att leva i.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar