Min förhoppning – Är det din också?

Jag har då återigen dragit igång med att vara aktiv inom politiken igen. Parti arbetet i kommunen har förändrats mycket, speciellt sedan årsmötet, i år. Förändringen som skett är att Ordförande Jens Eriksson, satte ner foten och gjorde klart att nu är det teamwork som gäller. En självklarhet om man är socialist och aktiv sosse, i alla fall för oss yngre.

”Oss yngre” – det låter bra jävligt illa. Jag blir 48 år lite senare i år och jag är en av de yngre aktiva i Socialdemokraterna i Eda kommun. Det känns så fel. Vad fan vet jag, en gammal gubbe, om vad unga vill ha av kommunen? Vad vet jag om deras önskemål om framtiden? Ja, svaret är enkelt. Inte ett jävla dugg.

Tyvärr är den stora skaran förtroendevalda, inom partierna så gamla så de står med ena foten i graven. Detta med tillmötesgående, hjälpsamhet, förståelse, lagbygge mm – har de flesta i KF inte kunskap om vad det är. Det har inte varit en av uppdraget.

Det de kan är att prata skit om andra och hugga i ryggen. Man lärde ut en del sådant genom kurser mm. Man märker det oftast och tydligast när de ska debattera. Oftast hör man det i olika debatter. Men jag, det finns bra folk också.

Detta har, med stor tydlighet, börjat förändrats och det var hög tid för det. Men tyvärr, det är fortfarande alldeles för mycket kvar och något stort kommer inte. Så länge som GGG och GGK är kvar är en förändring i det arbetet och styrande, helt omöjlig.

Jag ser enbart en lösningen skriver jag om nästa gång.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, Eda, ensson, Mina tankar, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar