Dessa vita jättar är inget jag vill ha!

Ni som känner mig, vet att det snurrar en del i denna skalle. Jag ska vara ärlig och erkänna att långt ifrån allt är bra och det finns mycket jag inte berättar för någon.

Dessa vita enorma, fula, dyra att bygga och dyra att underhålla. Sen är de störande med både ljus och ljud, för människor och djur. Enda fördelen jag ser med dem, ser jag också på andra ställen. De producerar ström, men det är de inte ensamma om att göra.

Att industrin i Korterud vill ha en hög av dem är ju framförallt pga passiv intäkt. De kommer att plocka in ytterligare några miljoner varje år på det.

Däremot är det förbannat konstigt att inte våra journalister (inte ofta det är något stort i den för riksmedia), har ställt frågan till de kraftbolag, som är här, om vattenkraften. Här finns det redan ett system som ger lite påverkan, men den ökar inte eller gör omgivningen fulare om den moderniseras. Byta till moderna turbiner mm. Dyrt är det ja, och garanterat är det som det brukar vara problem i kraftnätet. Men, då får ju Svenska Kraftnät fixa det då! Det är ju deras jobb och som de har betalt för att ordna.

I tillägg till detta tycker jag att det ska satsas på vindhybridträd. Billigare inköp och underhåll, kan stå inne i tätorterna och är finare. De smälter in helt enkelt.

https://www.nyteknik.se/solenergi-topp/nu-ar-sveriges-storsta-sol-och-vindtrad-i-drift/1592708

Sen har vi fortfarande en teknik kvar och det är solceller. Det är ingen som får mig att tro att Biltema Charlottenberg gjorde den fantastiska satsning som de gjorde utan att på sikt ta hem kostnaden. 1200 solceller är en del och jag tycker de gjorde rätt.

Tänk då hur jävla många tak som kommunen och dess bolag har som vi kan montera på. Fortfarande är underhållet billigare och enklare.

Om det nu är enbart är ström som är anledningen till detta jävla tjatande angående dessa vita fula svindyra jättar. Ja, börja då väl med det enkla och lätta. Tycker det är förbannat logiskt.

Bara för att den maktgalna diktatorn Putler gick in med andra vågen militär kraft 2022 i Ukraina och energipriserna flög i taket, så behöver man inte göra korkade investeringar när man kan fixa det billigare. För något måste vi göra, med tanke på att allt ska gå på el. Priset kommer fortfarande vara högre än 2022, men lite lägre än det då var.

Jag tycker det är förbannat intressant att den styrande majoriteten, nu ska skicka det till Länsstyrelsen för utlåtande innan de vågar släppa förslaget till Kommunfullmäktige. Det är ett tydligt tecken på ledarskap styrt av HAL, som är den stora pådrivande kraften inom kommungränsen, och det är minst sagt svagt.

Som politiker är man vald av folket och företag har ALDRIG haft rösträtt. Våga lägga fram förslag till KF och dessutom förslag om ett kommunalt Veto gällande vindkraftverk på högre höjd än 30 meter.

Blir det ett sådant beslut, ja då slipper vi dessa fula, störande, vita saker. Det vill jag slippa.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar