Det politiska sveket, företags krav är viktigast !

Inför valet 2022, var det enbart ett parti som sa ja till vindkraft i Eda kommun. Nu är det annorlunda och den politiska majoriteten sviker sina väljare för att ett enda företag kräver det. Hotar med förlorade arbetstillfällen för att få sin vilja igenom. En självklar strategi från företaget, då de använt den förr tillsammans med ett tillfälligt politiskt engagemang, så var målet uppfyllt och kommunens innevånare får betala för det än.

Vad jag vet, är det endast Socialdemokraterna, sjukvårdspartiet och Sverigedemokraterna som fortfarande säger nej till vindkraftspark i Björnetjärnsberget. Några partier står och vacklar men både Hela Edas Lista, Moderaterna och Vänsterpartiet säger ja till det, samtidigt som kommunen låter intressenten Cloudberry sponsra Edakalaset. Detta trots att det finns klara riktlinjer om att så inte ska få ske, då man får en situation som heter otillbörlig påverkan. Går under samma regler som mutor, jäv, korruption och andra saker som inte ska vara något av i en kommun.

Så, din röst på Moderaterna, Vänsterpartiet eller Hela Edas Lista, är inte mycket värd för dessa partier eller snarare dess ledare. Dessa ledare är enbart ute efter makt och egen vinning. Sen stå och påstå, jobba för kommunens bästa eller hela kommunen är bara fånigt att höra dem säga.

När man först och främst jobbar för sin egen privata situation och byter parti enbart för att man inte vill lägga ner skolan som ens barn går på. Ja, då är man ingen ideolog direkt. Ska hela sanningen fram, finns det inget parti som vill lägga ner en skola, men det är sånt man kanske måste göra, tyvärr. Men, det är bättre att dra pengar från andra skolor så de går minus, bara för sakens skull. Ser man på de ekonomiska resultaten ser det ju bra ut, det gör det däremot inte på kunskapstesten som görs.

Så, vindkraftsparken kommer att drivas igenom av den styrande majoriteten. Nu väntar de på svar från länsstyrelsen, för då blir det svårare att säga nej till det och man har återigen tvingat igenom ett beslut i denna kommun, istället för att låta det gå till omröstning innan. Inte kommer revisionen bry sig om det heller, då 3G kommer säga nej till en sådan granskning. Så väntar det säkert någon ny fin post efter valet 2026 där han kan fortsätta med att sitta av tiden och lyfta arvode.

Återigen, tänk efter innan ni röstar på något av de partier som styr kommunen idag M, C, L, KD, V och Hel. De är inga partier för kommunens bäst. De är partier som springer ett företags ärenden och ingenting annat på agenda.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar