Sänka antalet nickedockor.

Det har kommit in ett medborgarförslag gällande en sänkning av antalet personer i kommunfullmäktige. Från 35 till 21, 21 är det minsta antalet som det får vara enligt lag.

Jag tycker det är ett bra förslag och ett steg i rätt riktning. Tyvärr kommer inte detta gå igenom i kommunen utan antalet kommer att vara detsamma. Varför skulle de försämra för sig själva?

De förslag som kommer till fullmäktige för beslut är redan bestämda i förväg. Det är beslutat i de olika partigrupperna, men också på de möten som majoriteten har en gång i veckan, där de pratar ihop sig. Att de har dessa möten, kunde man märka väl när jag var med i revisionen. Revisionen ska vara fristående, men det var en person som gång efter annan pratade med majoriteten om vad revisionen gjorde eller planerade göra. Tyvärr, förstörde det arbetet som var tänkt att ske, många gånger. Men, oberoendet i revisionen är ju, som bekant, enbart viktigt för några.

Ärendet hamnar i KS där det också enbart är en charad gällande demokratin i Eda kommun.

Då kan man lägga dessa kostnader som man sparar in på att sänka antalet ledamöter på något annat.

Så, JA till en sänkning av antalet personer i kommunfullmäktige Eda kommun, är i alla fall min åsikt!

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar