Texten till Eda Kommun

Då presidiet i KF ansåg det vara fel att man som kommunrevisor samtidigt ha styrelseuppdrag i partiet och att det gjorde att ingen i KF ville samarbeta med mig, är det ingen ide att fortsätta uppdraget. Noteras ska att sedan augusti månad har det varit känt i KS att jag, Jarl Cassberg, Kim Kim och Tommy Glader samtidigt haft uppdrag för våra partier. Samma handlingar kom sedan till KF, där ärendet behandlades i oktober 2023. All denna information fanns med när det beslutades om partistödet. Ingen av oss fyra har brutit någon lag i och med det. Däremot valdes Tommy Glader till begravningsombud 24 januari 2023, alltså efter tillträdandet som kommunrevisor och det är ett klart brott mot Kommunallagen och något som vi alla i revisionen skulle ha reagerat mot inte minst Tommy själv. Uppdraget som kommunrevisor skiljer sig avsevärt mot alla andra förtroendeuppdrag i kommunen och det är av absolut högsta vikt att vi är partipolitiskt neutrala i våra bedömningar något som jag upplevt att vi alla fem inte haft några bekymmer med att vara. Ingen sådan kritik har någonsin riktats mot mig personligen heller vid våra möten. Jag tycker det är synd att det samarbetet som var, nu har förstörts då förtroendet är förstört. Då ordförande i S, V och L sitter i fullmäktige så är det ju mycket egendomligt att man då inte inser att om ett partis representant gör fel, så gäller det samma också med sin egen partivän. Detta är också något som KFs ordförande också borde förstå, speciellt då det finns i handlingarna för KF. Kommunallagen har en hel del uppställda regler gällande just kommunrevisor och hur kommunen samt revisorer ska jobba för att säkerställa oberoendet. Dessa regler har 2024 inte än fullt ut följts av kommunen trots att lagen varit sedan 2011. Synd att jag måste lämna uppdraget trots att ingen kritik riktats mot
någon del av det vi arbetat med under denna period.

Detta är texten som jag lämnade in till kommunen, som orsak för att jag lämnade uppdraget.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Eda, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar