Ljusreglering vid brandstationer.

Vid utryckning av de modiga brandmännen i kommunen så är det ytterst viktigt att de kommer tryckt och snabbt fram. Dessa hjältar som är till för oss alla oavsett vilken akut situation vi befinner oss i. De gör det med eget liv som insats och det är förbaskat skönt att de finns.

Att införa en rödljussignal som aktiveras och avaktiveras av brandmännen vid utryckning eller parkering efteråt är både en trafiksäkerhetshöjande åtgärd samt en arbetsmiljöhöjande åtgärd som skulle innebära en hel del speciellt i Koppom där sikten är kraftigt begränsad vid brandstationen, men det gör absolut ingenting att förstärka skyddet vid utryckning på samtliga tätorter i kommunen. Detta system finns tex redan i Arvika och har inga större mer i driftskostnader, men som påverkar mycket till det positiva.

Mitt förslag är således att kommunstyrelsen/kommunfullmäktige skyndsamt ger gatusektionen budgetförstärkning med det beloppet som behövs för att dessa ljussignaler ska kunna sättas upp och tas i drift under 2016.

Micke

 

Det här inlägget postades i Eda. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.