Alla som får hjälp av soc i eda, blir olaglig arbetskraft.

Efter att ha tagit en titt på socialens hemsida för Eda kommun hittar man följande fel.

Ser du skillnaden?  ett och två? Är det inte fruktansvärt illa att myndighetsutövande personer inte har bättre koll på sin hemsida än detta? Är ju ”bara” 3 års skillnad mellan sidorna och det är ju av ingen som helst betydelse om personer väljer att söka hjälp eller inte. NOT!

Läs sedan sista stycket på hemsidan och konstatera vad som är skillnaden med vad som står i socialtjänstlagen, där Eda kommun lyder undan så som alla andra kommuner gör. Där under denna lag tittar du under 4 kapitlet 4 paragrafen (§). Vart står det där i andra stycket att det är AME som man ska ha samarbetet med? Det är Arbetsförmedlingen man ska ha ett nära samarbete med, inte AME som det står om på kommunens hemsida. Så, ni som har fått detta som KRAV från socialtjänsten i Eda kommun blir alltså utnyttjade av kommunen som felaktigt avlönad arbetskraft i strid mot lagen. Ha detta i betänkande, när ni nästa gång söker ekonomiskt försörjningsstöd av Eda kommun.Kollar man dessutom det sista stycket på kommunens hemsida, kan man fundera på om de inte lär sig att skriva svenska på högskola/universitet i sin utbildning.

Ensson

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Alla som får hjälp av soc i eda, blir olaglig arbetskraft.

 1. Lotta skriver:

  Är jag förvånad när det gäller Eda Kommun? Svar: NEJ!!!! De har alltid haft sina egna lagar. De trycker ner de som har det sämst och mår sämst.

 2. Steven Fletcher skriver:

  Du har inte tänkt på att AME är en utförare av Arbetsförmedlingens beslut? Socialtjänsten har också all rätt att villkora försörjningsstödet genom deltagande vid AME. Eftersom SoL 4 kapitlet 4 paragrafen varit lite luddig på just den punkten så har riksdagen nyligen gått ut och informerat att det kommer ett förtydligande på just denna paragraf till 2013 så att kommuner lättare kan få ut försörjningsstödstagare i åtgärd (detta gäller personer över 25). Detta kan du läsa om i nyheterna.
  Sen är det min bestämda uppfattning att om man kan lägga så mycket tid på att enbart leta fel så borde man kunna lägga mycket av den tiden på jobbsökeri istället.
  Lägg ner gnällandet och gör något åt situationen istället.
  Och slutligen, om nu Eda är så hemskt. Varför inte flytta?

 3. admin skriver:

  De skälen till att jag inte kan flytta är att jag har tre barn som jag älskar och vi har växelvis boende.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *