(S)kuggbudgeten – småpengar till folket

Under en tid har det läckt ut information om vad Socialdemokraterna vill ha igenom i sin sk skuggbudget. En budget som faktiskt kan bli verklighet då regeringen inte har majoritet av riksdagens röster. Socialdemokraterna missar dock det viktigaste enligt min syn och det är de svaga i samhället.

Några som skriver om skuggbudgeten ur olika perspektiv: annarkia, Röda Berget, Martin Moberg, Peter Andersson, tokmoderaten Flera kan ni hitta själva.

När kommer höjningen av pensionerna så våra gamla slipper söka bostadsbidrag och socialbidrag? När kommer höjningen av lägsta ersättningen i a-kassan och föräldraersättningen att ske till en rimlig nivå? När kommer också tänder att få ingå i socialförsäkringssystemet? När kommer avskaffandet av ersättningar till politiker att träda i kraft som inte längre är i allmänhetens tjänst?

Alla dess frågor vågar eller vill inte våra förtroendevalda att ta tag i. Varför? Jo, för i mångt och mycket lever de i en helt annan värld än oss vanliga arbetare. Tyvärr så sviker Socialdemokraterna sina ursprungliga ideal återigen, försöker mata väljarna med småmynt i stället för att se sanningen.

Tragiskt och (s)kamligt.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till (S)kuggbudgeten – småpengar till folket

  1. Sven skriver:

    Höjning av pension=)
    Skämtar du,,, Är det nåt med pension som ska höjas så är det pensionåldern och det med råge. Vi blir äldre o äldre o större o större andel svenskar är icke i arbete. Men pensionåldern ändras inte.
    Det går inte ihop. Vi i medelåldern kommer nog få vänta tills 75 innan vi får KANSKE får nån pension.
    Ju fortare de höjer desto bättre,,för Sverige. Höj till 70 direkt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.