Borgarnas ministerstyre

Finansminister Anders Borg (M)  tycker nu till om lönenivåerna för alla oss som jobbar inom kommunerna och landstingen. Och han visar ju absolut vad han menar och tycker med arbetslinjen.  Ja, jag måste ju erkänna att texterna är otroligt lika.

Regeringen och dess väljare verkar vara helt överens om att det ska löna sig att arbete. Och det är jag också helt överens om att det ska göra. Men till vilket pris? Där är inte jag och regeringen överens. Alldeles för många fick stryka på foten med det nya systemet, men det gamla var inte bra det heller och statistik visar att FAS 3 projekten inte ger så många riktiga jobb som regeringen trodde. Utan det är bara en förvaring för att bättra på siffrorna och ersättningen till arbetsgivarna är högre än till de som är utförsäkrade.

När nu Anders Borg väljer att gå ut och kritisera avtalen som är skrivna mellan bla SKL och kommunal, ja då kan man fundera på vad denne herre egenligen tänker med. Han vill att det ska införas ett liknande avtal som bla metall har gått med på. Ett avtal som ger dig rätten till att bli hemskickad då det blir lite att göra under en tid, mot a-kassa och när det blir mycket att göra, ja då ökar din popularitet. Ett helt förkastligt system som jag inte förstår hur något fackförbund ens kunde tänka tanken att skriva på.  Nu hoppas jag att SD och vänstersidan återigen kan enas om att detta inte är bra för Sverige. Det är inte meningen att vi som arbetar i Sveriges ryggrad gång på annan ska behöva flyttas på och tryckas ner i skiten förr att överklassen ska bli rikare. Det är läge för att ARBETARRÖRELSEN nu med gemensamma krafter tar tag i dessa problem som har, under många år, uppstått och låter arbetarna få tillbaks de gemensamma rättigheterna till en dräglig lön.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Borgarnas ministerstyre

 1. Roffe skriver:

  Borgarna har ju ingen politik, dom har inte ens fattat att dom driver ett land, dom verkar tro att det är ett vanligt företag, vilket dom borde ägna sig åt, det är väll det dom har utbildning för, men driva ett land har dom ingen aning om hur man gör.
  Och C ska man inte ens tala om, en fullständig idiot som sitter där för att det är roligt…..
  Hela den där samlingen är ju bara ett stort tyvärr mycket dåligt skämt, en parodi på en regering.
  Och dessutom sitter dom och klagar på SD för deras rasistiska politik, medans dom själva är det mot sitt eget folk, fullt i stil med Libyen men utan våld.
  Och dom som röstar på dom är ju ungefär samma sort, dom tycker en massa men har ingen aning om vad dom pratar om, åtminstone alla jag pratat med, dom hör bara skattelättnader och där upphör deras förstånd, att det sen kommer att kosta mycket mer i slutändan är mer än dom klarar av att förstå.
  Det här är ungfär samma poltik som i usa vilket endast leder till mer utslagning, mer kriminalitet, stölder, mord osv. vilket i slutänden kommer att drabba dom själva.
  Och man kan inte gärna klaga på det heller, självklart blir dom kriminella, dom har ju inget annat val, staten utbildar ju folk till det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.