En rasistisk symbol?

En vän till mig, gjorde mig uppmärksam på denna fråga på facebook. Många är det som påstår att det är det och det sker tom föreläsningar i ämnet för lärare och lärare samt rektorer beslagtar dessa symboler eftersom de anser att symbolerna är rasistiska. Hmm, men är den rasistisk?

Asatro är en godkänd religion i Sverige och att tvinga elever att ta av sig denna religiösa symbol är det samma som att tvinga kristna ta av sig korset, muslimer att ta av sig slöjor eller judar ta av sig Kippan.

Så, vad säger ni? Är Tors hammare en rasistisk symbol eller inte?

Jag jobbar inte inom skolan så jag kan skriva, men tyvärr kan inte alla det.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En rasistisk symbol?

 1. Per skriver:

  Just precis så reagreade jag också när jag hörde talas om det. Tycker att det börjar bli omvänd rasism i samhället. Allt kan i stort sett uppfattas som rasistiskt.

  ….Och troligtvis denna insändaren också…

 2. admin skriver:

  Jag tycket att fokus läggs på fel saker. De sk. rasistiska symbolerna är oftast inte rasistiska om man tittar historikst, det är det att rasister har tagit dem till sig¨och då politiker och andra inte klarar av att ta debatten, ja då är det enklare att förbjuda. Synd, men sant och förbannat fegt.

 3. vibbe skriver:

  Det är absolut inte rasistiskt. Barn får ju knappt gå med tröjor som det råkar vara en svensk flagga på i dagens läge… sjukt..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.