Kulturell hemmablindhet

Vad är kultur? Tar du någonsin del av den? Jag skulle nog säga att kultur tar vi del av varje dag, men då det oftast sker i vår hemmamiljö, av naturliga skäl, gör att vi lätt blir hemmablind. Man ser den inte, för att den alltid är där. Men byter man ut eller tar bort något, ja då reagerar folk.

Men vad är då kultur?

Ja det är mycket och finns i massa olika former. Detta är några av bilderna som kommer upp när man använder google och söker på ordet Kultur. Men det finns självklart mycket mera.

På Folkets Hus i Åmotfors försöker vi nu att lyfta fram musikkulturen så mycket vi kan och orkar med själva. Vi försöker att hitta lokala musiker som kan komma och visa upp sig och förhoppningsvis få fler bokningar efter en spelning hos oss. Med lokala musiker är det alltså ett upptagningsområde som är ganska stort, men vi försöker att hålla oss till den egna kommunen med grann kommuner och deras grannkommuner. på både den svenska och norska sidan av gränsen. Det finns enormt många när man väl börjar att titta sig om. Men vi kan inte göra det själva utan det kräver självklart att publiken gillar det musiken som vi hämtar hit. Dels för att musikerna ska få en trevlig spelning, men också för att vi ska klara jobba upp ett eget kapital för att fortsätta boka artister. Dessutom har vi ju lönekostnader som ska täckas. Ett sätt att hålla nere dem är att personer ska sköta sig så att vi slipper ha fler ordningsvakter än nödvändigt.

Så hoppas ni gillar det vi gör och hör gärna av er med förslag på musik som ni vill att vi försöker boka till oss. maila ordforande@fhamotfors.se

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Kulturell hemmablindhet

  1. admin skriver:

    Antingen gör du som jag säger och söker på google.se, sen på bara bilder så kommer du till bland annat den. Eller så kollar du länken här. http://hd.se/noje/2007/09/24/serrano-provocerar-med-nakenhet/ Äckligheten i bilden håller jag helt med dig om, men den har varit på utställning i lund bla. Men fortfarande en äcklig bild, ja det håller jag med dig om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.