Bildt och Billström vill inte kommentera för att uppgifterna kommer från Wikileaks.

Intressant är det att läsa den sista meningen i denna artikel. Föga förvånande är dessa två personers uttalande, då moderaterna gång på annan har visat att de inte är intresserade av ett solidariskt medmänskligt Sverige i och med den politik som Alliansen för. Han tänker inte underlätta för att det ska bli en ambassad i Bagdad om man inte hittar en gemensam lösning på ”invandringsproblemet från Irak”. Då vi i Sverige visst ska tycka att vi har ett problem med det. Herr Billström gör bara det som de stora männen på den politiska arenan säger till honom att göra, då han är en doldis i jämförelse med Bildt.

Världen är stor och vi har alla olika hudfärger och förutsättning för att lyckas på olika sätt i livet. I en del områden är det demokrati och i en del diktatur. I en del delar av världen har vi rätten att säga vad vi vill och i en del inte. Solidaritet är en vacker sak, som vi ska värna om. Inom Sverige och i världen är solidariteten lika viktig, en sak som vi för varje dag går längre och längre ifrån, tyvärr.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Bildt och Billström vill inte kommentera för att uppgifterna kommer från Wikileaks.

 1. Martin Andersson skriver:

  Nu har vi inte fri invandring och således får inte alla som vill bosätta sig här. Har man asylskäl ska man få stanna men bara för att man är från Irak innebär inte det per automatik att man kan klassas som flykting. Det är stora regionala skillnader inom Irak och detta tar migrationsdomstolarna hänsyn till i sina bedömningar.

  Att sedan människor ändå blir upprörda när de inte får stanna är en annan sak.

  Om det däremot finns personer som förespråkar fri invandring får de gärna förklara hur de tänker förena det med vår generella välfärd. Och den vill vi väl ha kvar?

  Tycker det var bra av Bildt och Billström att pressa den irakiska regeringen på att få till stånd ett avtal så att personer som saknar asylskäl kan få återvända till sina länder under ordnade former.

  Om de sedan sagt vad den amerikanska ambassadtjänstemannen nedtecknat är däremot osäkert, men inte i mina ögon en direkt osanning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.