Stora stygga vargen.

Väldigt få ämnen vållar sådan debatt som frågan om vargjaktens vara eller inte vara. Ser man historiskt på hur jägarkåren och staten har samarbetat i frågor som har med viltvård att göra, ja då har de lyckats. När staten och jägarna började på att samarbeta i frågan om att få en starkare, större stam och sjukdomsfri älgstam, ja vad hände då? Jo, älgstammen blev just större i antal, större och starkare individer och sjukdomar har i stort sett försvunnit. Om man på samma sätt samarbetar runt om vargfrågan, varför skulle detta inte lyckas? Vart ligger problemet? Jo, problemet ligger på individnivå bland oss människor. En del tar till tjyvjakt och en del ar sk. aktivister som aggerar efter huvud i stället för att samarbeta, då det påstår sig ha rätt.

Ett bra klipp att titta på om man vill se om samarbete. Det är inte lätt alla gånger att förstå sammanhangen. Peter Andersson, Expressen.se, Martin Moberg, Aftonbladet.se, Jinge.se och Lena Mellin i aftonbladet är några som också har skrivit om ämnet.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stora stygga vargen.

  1. Pingback: Jinge.se » Guillou sågar Carlgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.