Folket har talat, SD till Riksdagen.

I valets efterdyningar ser vi det ena mest patetiska försöket efter det andra att försöka få stopp på ”rasismen” i Sverige i och med att SVERIGEDEMOKRATERNA kom in i riksdagen. Det har varit folksamlingar lite här och där, de andra sju i riksdagen springer runt och smider planer på än det ena än det andra sättet och nu har Reinfeldt kommit med förslaget att minska antalet ledamöter i utskotten, för att inte SD ska komma in i dem. Ja, reaktionen över detta kan jag faktiskt förstå, fastän jag inte delar SDs ideologiska åsikter.

Det Svenska folket har sagt sitt och vi har alla en röst och är därmed en del av makten som ska vägvisa riksdag och regering vid de allmänna valen. Vad ger de sju andra rätten att sätta sig upp mot detta valresultat? Är deras röst mera värd än min eller din? Knappast, men den samlade Svenska politikerkåren verkar tycka det om man följer debatten som just nu pågår i vårt avlånga land.

Om man läser lite bloggar som tycker till om att SVERIGEDEMOKRATERNA har kommit in i riksdagen, ja då blir man förvånad. Carl Bildt har för mig varit en mycket stor och skicklig politiker och jag blir ytterst förvånad när jag läser: ”För den alliansregering som ju nu fått ett ökad stöd kommer det nu att vara viktigt att i olika frågor söka breda lösningar och förhindra att ytterlighetspartier får ett inflytande som de faktiskt inte har rätt till. Det gäller Sverigedemokraterna på samma sätt som det gäller vänsterpartiet. Ja denne man verkar då inte acceptera folkets mening.”

Den tystnad som har varit runt SVERIGEDEMOKRATERNAS politik och det ointresse av att våga ta en politisk debatt med dem i varje stund, det är orsaken till att SVERIGEDEMOKRATERNA har mött en sådan framgång som de gjorde. Om man aktivt debatterar med dem, ja då kommer de visserligen att få mera mediatid, men det ger också var och en möjligheten att få ta del av deras politik på både gott och ont.

Respekten ska i alla fall ligga fast för det politiska resultatet efter valet. Vad folket har tyckt om vilka som ska vara våra representanter i den Svenska riksdagen och ingen politiker ska sätta sig på höga hästar och gå emot det. Om så sker tycker jag att vi ska komma ihåg detta tills nästkommande valet 2014 och jag kommer att fram tills dess aktivt att ta en debatt med SDs förespråkare.

Slutligen får vi då gratulera de stora partiernas önskan om att ytterligare inskränka vår frihet och våra demokratiska rättigheter i och med att grundideologin som SD står för kraftigt begränsar dessa. Detta i sig kommer att ge oss i PIRATPARTIET än mer kött på benen tills valet 2014.

Skit er i näsan och drottningen skriver också om valet.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Folket har talat, SD till Riksdagen.

 1. Beatrice skriver:

  Vi gillar olika… Olika? Till vilken gräns då? Och avseende åsiktsfriheten? Hur olika då? SD har absolut INGEN, INGEN, INGEN plats hos mig, tro inte det. Men demokratin har det, och åsiktsfriheten. Den måste dessvärre kunna appliceras på allas åsikter om det är den linje man ska hålla fast vid i det här landet. Denna rätt innefattar frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser. Minsann…

  SD är främlingsfientliga. Japp. Håller med. Och Aftonbladet avvisar varje tecken på främlingsfientlighet, säger de. Men hur ser en främling ut? Och hur får en främling tänka? Viktig fråga nu när det är främlingar i Riksdagen…

  Någon som minns Voltaire? Gubben har varit död ett tag nu… Man tillskriver honom ju följande citat (även om det kan röra sig om en efterkonstruktion av någon annan som jag inte minns längre); ”Jag tycker inte om det du säger, men till min död ska jag försvara din rätt att säga den”… Tänkvärt… Utmanande… Humanistiskt. Olika. Man ska få tänka olika. Inte bara SE olika ut, med andra ord…

  Ingen människa är mer värd än någon annan. Varken Reinfeldt eller någon annan är mer värd än SD´s partiledare. SD´s intåg är ett symtom på något som man inte kan ignorera bara sådär. SD´s åsikter är gräsliga, men att vår regering tillåter sig att inte prata med människor som har avvikande åsikter är ett verkligt hot mot vår demokrati. Oavsett hur galna SD är… Det är ett stort misstag som kan skapa sympatier för fel aktör. Vår storhet som människor ligger inte i att ignorera problem, den ligger i att acceptera att vi har problem och att handskas med dem innan de växer sig för stora.

  SD´s intåg i politiken sätter verkligen våra (verkliga?) värderingar på prov…

 2. Jean Nordström skriver:

  Folket har talat?

  Man kan väl inte kalla 5-7% av avlämnade röster för ”folkviljan”. Minoritetspartier företräder ytterlighetsinrikningar eller särintressen. I bästa fall kan man väl kalla SD och MP för demokratiska ”pressure groups” som företräder enskilda frågor men inte har en susning om vad som krävs för att styra ett land eller vilket ansvar det innebär.
  Vi kan ju inte ha ett riksstyre som bara sysslar med immigrationsfrågor eller miljöfrågor. Man utgår ifrån att det krävs mera för att ingå i en regering.
  Vad gäller SD:s inträde i riksdagen får det faktiskt skyllas på de etablerade partiernas oförmåga att lyssna till ett ganska utbrett missnöje med invandringspolitiken i Sverige. Integrationsfrågorna, enkannerligen de hårdnackade motståndet till integration från Islamisk kultur, har naturligtvis skapat allt från rädsla och oro till direkt fientlighet hos många. Den fullständigt naiva och medialissmande förnekelsen av brottsincidens och andra problem hos invandrargrupper har spätt på SDs monopolisering av invandrarfrågor. Klantigt av de etablerade partierna. Särskilt av S, vilka torde ha förlorat mest till SD.
  Avslutningsvis kan jag inte förstå hur en liten extremgrupp som V kan undslippa hela den ideologiska debatt som SD utsätts för. Så sent som för ett par år sedan deklarerade sig Lars Ohly som ”Kommunist”. När han insett sitt klavertramp, ändrades detta. En människa som ertappats med flagranta lögner (fotboll med Nacka m.fl.) och representerar något så motbjudande som ett totalitärt system (kommunismen) kan naturligtvis inte tillmätas någon trovärdighet.
  Såväl SD som V representerar okmänskliga och avskyvärda samhällssystem. De etablerade partierna måste ta ett större ansvar för att bekämpa detta och ”mota Olle i grind” på ett mycket effektivare sätt än bara fördöma.

 3. Mika Sjöman skriver:

  Hej

  Jag tror du gör ett tankefel med att man skall ”ta upp debatten med SD”. För det första så fungerar media drev lite underligt under valtider – det som upprör får uppmärksamhet och de får röster. Det blir lätt en snöboll. Tror man kan sammanfatta lite av varför just PP fick så många röster i Europaparlamentsvalet och inte i riksdagsvalet p.g.a. det. Mediadrev och uppmärksamhet – det är lite som Donnald Trump beskriver som ”hyperbole”; d.v.s. att all uppmärksamhet är bra. Vilket säkert fungerar helt utmärkt för SD i det här valet.

  Varför inte ge Aftonbladet skulden? Skulle Jimmy Åkessons parti fått ett finger i vädret och tillräckligt med väljare utan att de skulle publicerat hans hatartikel? Antagligen, men knappast på långa vägar är vad jag ”tror”.

  En annan är integration. Jag lever i ett annat land med massvis av kulturer och bara senaste åren har en explosion av invandrare kommit dit jag bor (i Kina). Läste någonstans att vi fått över 100.000 nigerianer hit till min stad där jag bor. Och här har vi inte någon integration, att ens drömma om det vore helt felaktigt. Så vi lever kvar i en dröm om en integration, som ingen vill ha. Vi svenskar bryr oss knappast om grannen längre, så varför skulle jag bry mig om den invandrade grannen lite längre bort? Slöja – jag bryr mig lika lite som att kristna envisas med sina kors runt halsen.

  Huvudproblemet tror jag vi får dra till att Sverige lever i ett välfärdssystem som alla kan hoppa in i. Det leder till att många svenskar uppfattar sig som att de får stå för notan, vilket verkligen är något som inte gynnar ett trevligt samhälle där flera kulturer måste leva tillsammans.
  Det andra är ett tankefel i debatten, där det ofta i debatten hävdas att invandrarna skall få precis samma rättigheter i välfärdssystemet som alla andra. Här hänvisas alltså till en grupp individer, där individerna glöms bort.
  Jag får inte någon välfärd i Kina, och inga andra invandrare heller. Vi är precis lika lite en homogen grupp här i Kina som invandrarna i Sverige är. Men pratas nada om integration, därför att det inte uppfattas som ett problem. Skall jag bli Kinesisk – du skämtar! Ha ha – både jag och kineserna skulle skratta åt det (även om många tycker att jag börjat bli kinesisk till sättet över åren)

  Ett modernt välfärdsystem borde vara ett där individen köper sig in i via skatt – inte något som man får per automatik för att man satt sin fot från planet. Kalla det cyniskt – men om grannen du knappt känner kommer och frågar om några tusen om månaden tills vidare lär nog de flesta av oss säga NEJ.
  En kulturpoäng här kan vara att vissa kulturer vill ha sina kvinnor hemma. Och om de kan klara sig på en lön, sure – men inte fan skall ett bidragssystem från 1900 talet fördela skattepengar till den som frivilligt stannar hemma, alternativt gör sig omöjlig på arbetsmarkanden.

  Jag tror fenomenet kan lösas så här; 1. Vi ger SD inte någon mer uppmärksamhet än de förtjänar (Vi måste sluta ge snöbollen snö för att den skall sluta snurra). Däremot behöver vi fånga upp en integrationsdebatt – genom att avveckla integrationen. Det är dumt att fortsätta med visioner som ändå inte fungerar, ingen vill ha och kanske ändå inte längre folk tror på (förutom SD och Folkpartiet).

  Och sker det någon integration, så har staten inte bara bevisat sig fullkomligt värdelös på att skapa integration, utan också varit negativ i processen.
  I den mån av att integration sker – så sker den bäst i mötet mellan människor med likvärdiga rättigheter, som uppfattas rättvisa av samtliga större grupper i samhället. Kanske kan man dra paralellen till varför miljonärer får barnbidrag i Sverige.

 4. Kalle skriver:

  Man kan ju bara stillsamt undra vad det är som har väckt sådana känslor som SD har ? Vad har de gjort, de som SD inte tycker om ? Och varför har ingen påtalat det och försökt stoppa det ?
  Det är för sent att spela änglar nu !

 5. Pingback: Det är demokratiskt att strunta i Sd.

 6. admin skriver:

  Det är klart att det inte är folkviljan, men det är fortfarande en del av folkviljan och ska respekteras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.