Planpolitik i stället för marknadspolitik är ett måste.

Planpolitik har jag skrivit om förut på denna blogg och det inlägget kan du läsa här.

Allt för mycket här i världen går enormt snabbt och man kan konstatera att allting inte går riktigt som det ska och när man då bromsar och ser i backspegeln ja då kan man lätt se vart saker och ting har gått fel. Varför ser man då inte de eventuella problemen som man kan stöta på längs med vägen innan de händer? Jo, för mig är svaret väldigt enkelt, på samma sätt som nuvarande ekonomiska händelser sker i världen och som för andra gången på mycket kort tid har lett till ekonomisk kollaps, ja på samma snabba sätt försöker politikerna att fatta de politiska besluten och det leder dessvärre till en sak katastrof. Man måste alltså med andra ord, tänka efter före. Lägga banan för att andra aktörer ska kunna komma in på marknaden så som handelsområden, bostadsområden etc etc etc, allt sådant ska ligga klart långt innan de verkligen behövs.

Jag tycker att det är mycket intressant att se de dagliga debatterna mellan politikerna på tv, där de står och pratar om att politik handlar om prioriteringar. Kan de ha mera fel än så? Politik handlar inte ett skit om prioriteringar, i alla fall inte om sådana prioriteringar som sker i de politiska leden nu. Politik handlar om utopier och ideologier. Vägen hur man når fram till den, det är prioriteringar. Prioriteringar som ska göras av tjänstemännen och redovisa dem för politikerna. Tjänstemännen ska verkställa de politiska besluten, det är det enda jobbet de har. Men dagens politiker verkar hamna i en ständig debatt om budget, besparingar samt nedskärningar. Detta är inte politikens mål.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.