Värmlandsproblemet kommer alltid att finnas i värmland.

2010-09-07 23:56:33 Marie ”maloki” Axelsson: http://maloki.redhog.org/2010/09/07/vill-ni-traffa-marie-axelsson/ 😀
2010-09-07 23:58:35 JP Anderson: Deltar du på några valdebatter i värmland marie?
2010-09-07 23:58:56 Marie ”maloki” Axelsson: Ingeting jag har blivit kontaktad om, så hur tänkte du att jag skulle göra det?
2010-09-07 23:59:45 Redigerat 23:59:52] JP Anderson: Vet inte om du blivit tillfrågad… så jag undrade.
00:00:49 Marie ”maloki” Axelsson: Generellt så bör jag väl få tillfrågningarna genom er, och hade jag blivit kontaktad om det i övrigt så hade jag med största sannolikhet kontaktat er om det. Varför skulle det ske på något annat vis?
00:02:06 JP Anderson: Har du några satta tider och platser för din turné än? Kan vara någon/några grejer på gång annars.
00:04:25 JP Anderson: Marie?
00:07:17 JP Anderson: Nähä… ok.
00:10:39 Marie ”maloki” Axelsson: Läs utskicket/inlägget jag skrev, så kan du fundera på om det finns något svar på det där.
00:12:12 JP Anderson: Lycka till.
00:27:17 Marie ”maloki” Axelsson: Tack 🙂
Hoppas att ni orkar läsa denna något röriga text som kom upp igår i en chatkanal som vi inom piratpartiet har. Marie ger klarhet i sitt blogginlägg som hon har länk till högst upp i denna chat att hon kommer till Värmland. Hon skriver det klart och tydligt där. Men ingen övrig information angående detta har kommit till den högste ansvarige i Värmland JP Andersson. Tycker att detta är ett mycket dåligt förfarande av denne riksdagskandidat att inte ha större respekt för förtroendevalda inom partiet än så.

@JP hur ser det ut i värmland marie kommer på söndag. Vi börjar i Krisitnehamn. Finns det någon som satt upp affischer där.. Annars fyller jag bilen och sätter upp?

[11:53:22] Anne Kekki Forshaga: Något större som händer från söndag till tisdagkväll som Marie kan vara med på?

[11:54:12] Anne Kekki Forshaga: Detta var frågor till ledningen i värmland :). Nu kör vi mot Riksdagen (dance)

Något senare kommer dessa kommentarer på skype från en person är uppenbart insatt i att Marie varit på väg till Värmland en tid, men av någon anledning har det valts att inte informera ledningen i Värmland i sista stund. Sedan att denne människa helt verkar sakna verklighetsförankring och hävdar sig vara ”värmlands högst rankade kandidat”. Hmm, skriven i Göteborg, ja då är man minsann ingen värmlandskandidat. Inte enligt mina ögon i all fall. Man var värmlandskandidat när nomineringstiden var och så också när omröstningen skedde. Efter detta är inte Marie Maloki Axelsson en värmlands kandidat utan en kandidat tillhörande Göteborg.

För månader sedan var det ett stort problem inom PIRATPARTIET i värmland. Problemet löstes på ett mycket bra sätt, men här har vi alltså återigen orsaken till det sk. värmlandsproblemet, man saknar insikten på vad saker och ting innebär när man gör olika saker. Nu kommer jag att bli anklagad för att spä på saker och ting och att detta var väll onödigt att skriva. Men problemet är inte det jag och andra gör, utan problemet ligger i att enskilda personer kan göra saker gång på annan som skadar PIRATPARTIET medvetet eller omedvetet, men de hålls fortfarande om ryggen av ledningen inom partiet. ”värmlandproblemet” är bara en enda sak och det är att vi vägrar att sitta tysta utan vi talar om vad vi tycker. Det är ”värmlandsproblemet” och ingenting annat.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Värmlandsproblemet kommer alltid att finnas i värmland.

 1. maloki skriver:

  ”24-åriga Marie Axelsson flyttade nyligen från Forshaga till Göteborg, men kan ändå ses som den högst rankade värmlänningen bland Piratpartiets kandidater till riksdagen. Hon står på åttonde plats på valsedeln för västra regionen.”

  http://nwt.se/tema/val2010/article750407.ece

  Du kanske inte anser att jag är Värmlänning, men jag är född och uppvuxen där och jag anser mig inte vara Göteborgare. Det har inte att göra med vart jag är skriven.
  Resten av min hur jag håller kontakt med överstehönset i gården är inte ditt problem.

 2. maloki skriver:

  Sedan utöver det, så är det nog inte direkt KONSTIGT att min mamma som jag pratar med mer än en gång per dag vet mer om mina tankar kring att jag kommer till Värmland än någon officiell information som finns.

  För övrigt gjorde JP det jävligt tydligt när jag flyttat att han inte var intresserad av att hjälpa eller stödja mig som kandidat, så då tog jag tag i det själv. Så enkelt är det.

 3. Peter skriver:

  Finns bara en värmländsk PP kandidat väl? C Magnus Berglund.
  Tycker du FÖ att det är konstruktivt att gå bakom ryggen på VL i Värmland Marie?
  Han har tom frågat om dina planer.
  Det är sån skit som du håller på med som gör att folk ledsnar. FFS!

 4. admin skriver:

  Nej, kanske inte det är. Tyckandet ger mig dock rätt att yttra mig så jag också får sviter tillsammans med andra medlemmar inom PP av detta. Vi kom överens att saker och ting skulle grävas ner och vi skulle gemensamt gå vidare, men gång på annan stöts det på patrull.. Hur går man vidare mot gemensam valframgång om det inte kommer från båda hållen? Du har ju gång på annan blivit tillfrågad om du kommer och svaret är att du inte vet, visst det var säkert så just då, men brukligt är ju att man mobiliserar trupperna så att man får mest möjligt ut av ett viktigt besök oavsett vem det är som kommer.
  Det är inte lätt att göra en sådan sak, några få dagar innan saker och ting går av stapeln. Sen vem överstehönset är som du pratar om i svaret, vet jag inte, men du får gärna förtydliga det.

 5. admin skriver:

  Peter – tack för din kommentar.

 6. Jag kan förtydliga att jag ej heller visste mer än marie. Självklart har vi kontakt som mamma och dotter, men under valkampanjen som varat hela sommaren så arbetar vi på olika håll inom piratpartiet. Det som marie beskriver är en svårighet inom pp att det blir omständigheter som gör att planering blir impulsiv och ej har framförhållning. Att detta på något sätt skulle utgöra en grund för konflikter i Värmland tycker jag är bara att skylla ifrån sig.’
  Jag har slitit som ett djur för piratpartier främst ung pirat. det är inte roligt att läsa att en är en grund för problem i värmland. Det torde väl vara ledningens arbete att se till att det flyter på bra, inte leta syndabockar och kasta sten på pirater i omgivningen.
  Nu har jag svarat från hjärtat.

 7. admin skriver:

  Då har du läst hela inlägget fel och jag kopierar nu texten: Nu kommer jag att bli anklagad för att spä på saker och ting och att detta var väll onödigt att skriva. Men problemet är inte det jag och andra gör, utan problemet ligger i att enskilda personer kan göra saker gång på annan som skadar PIRATPARTIET medvetet eller omedvetet, men de hålls fortfarande om ryggen av ledningen inom partiet. ”värmlandproblemet” är bara en enda sak och det är att vi vägrar att sitta tysta utan vi talar om vad vi tycker. Det är ”värmlandsproblemet” och ingenting annat. Detta är alltså en del av sista stycket. Ja och där är vi båda ett ”problem” och det är att vi talar om vad vi tycker oavsett. Och det är också det enda värmlandsproblemet. Vi står mao inte och säger halleluja och amen till allt utan vi ifrågasätter då vi har kunskap om saker och ting och det gör oss till betydligt starkare politiker än det som folk tror.

  Jag har gång på annan försökt med min kunskap till att hjälpa PP, men bestämde mig att inte göra det förrän PP ber mig om hjälp nästa gång något sker i Arvika. Tydligt tecken på problemet att vi inte lyssnar på folk som känner till saker och ting tyckte jag var när ansvarig för PP på arvikafestivalen försöker att lära mig Arvika. Själv bor/bodde han i Uppsala och jag har ju bara kört taxi i Arvika i 12 år. Detta totalintresse av att inse att det fanns en person eller flera som kunde Arvika bättre fick mig att ge upp. Detta är nog inte det enda sättet som PP slösar resurser på som mycket klart och tydligt kommer att sätta oss i en enormt mycket bättre fokus om vi använder dem istället för att frysa dem ute, för att de inte är med i toppstyrningen. Sak samma blir det när Maloki kommer till Värmland. Om VL får reda på det och mobiliserar i tid, ja då blir ju uppslutningen och kampanjandet klart mycket mera effektivt.

  Så just därför blir alltså ”värmlandproblemet” någon/några/flera som har åsikter, talar om dem och står för dem och där vet jag att du hör hemma då jag vet att du är skicklig i mycket.

 8. JP skriver:

  Kloka ord från en klok pirat 😉
  Väl skrivet Ensson.

 9. admin skriver:

  Tack. Jag rodnar.

 10. detta handlar nog om olika synsätt, men jag tycker att det är väl bara att isolera värmland. Samt att göra som ni vill. Om du hade velat delta med din kunskap och kompetens i Arvikafestivalen så ser jag inga hinder att du gjort det?. Det är ju bara att delta och vara med.? Men jag kan se en tankebana att toppstyra värmland i värmland. Det blir en konflikt i tankebanan. Toppstyra samtidigt som en är med och kritisierar toppstyrning? Samspel är en svår bit, kanske behöver tränas i det. Men jag tycket fakstiskt att det är bara ni visar hur det skall vara och kör ert race, vi som samspelar och verkar över gränser, fortsätter med det. Men det är ingen smart tanke att skylla problem på folk som engagerar sig i verksamhet som sker i värmland. Att säga att något blivit bättre, när alla gjort sitt bästa är heller inte juste…. Det är ungefär som att säga, var med och jobba i värmland men ge fan i jobba i värmland…

 11. admin skriver:

  Hmm. Jag vet inte riktigt då jag inte kan följa dig i tanken.

  1. Varför ska Värmland Isoleras och vem har pratat om att Värmland ska toppstyras? Det som efterfrågats är att också det län dit aktiviteten kommer ska få reda på det i tid så att fler ska få chansen att vara med för att sprida budskapet. Detta handlar inte om toppstyrning.

  2. Angående Arvikafestivalen: Ja, jag försökte, men då jag inte kunde Arvika efter 12 år i taxi i Arvika utan en annan person, som vägrade lyssna och som också finns i ”det rätta gänget” vägrade att lyssna på någon med lokal anknytning då han hade varit i Arvika 3 gånger i sitt liv och ansåg sig kunna Arvika bättre. Ja, då insåg jag att här handlade det om en enda sak – prestige och inte vilja till bred aktivism.

  3. Återigen, Ingen i Värmland har pratat om en önskan om toppstyrning utan en möjlighet att delta i och med delgivning om vad som sker i tid.

  4. Samspelet – ja där håller jag med, men då ointresset av att inse att man tjänar på att delge en planering i tid fastän en uttryckt önskan om det, ja då ligger inte problemet på Värmlands bord utan på de som totalt vägrar att inse sina egna samarbetsproblem.

  5. Ingen skyller återigen på er som engagerar er utan på oviljan att samarbeta på samtliga plan.

  6. I och med detta, då vi har en ledningsstruktur och önskan om att själv sätta sig själv i bästa och första rummet. Ja, där har vi den värsta biten att lösa om PP någonsin kommer att bli ett parti och inte en enmansshow. Andra har också uppmärksammat detta och jag hoppas att vi får en aktiv och konstruktiv debatt i framtiden i stället för det som sker nu. Inlägget från andra kommer här: http://piratpartist.wordpress.com/2010/09/27/piratpartiet-nej-tack/

  Micke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.