Läkarregister.

Generellt sett är jag emot att det finns en massa personregister i Sverige och övriga delar av världen. Men faktum är att oavsett vad jag tycker finns de där i alla fall. Samtliga av landets befolkning finns med i en massa register på gott och ont.

Nu har det kommit upp en fråga om vi ska införa ett läkarregister så att vi kan spåra de läkarna som av den ena eller andra anledningen anmäls eller prickas av HSAN. En artikel om den aktuella kirurgen kan ni läsa här, resten får ni söka efter själva. Vad ska man tycka nu då om detta?

Som Piratpartist ska man vara emot detta register då det innehåller personuppgifter och statligt överförmynderi. Men i detta fall tycker jag att det statliga överförmynderiet är bra då vi pratar om att skydda en annan person från dennes fel och misstag. Fel och misstag som kan skada patienter för livet. Intressant dock att jag nu verkar vara den förste piratpartisten som skriver i denna fråga. Men, det var ju i och för sig inget nytt då jag skriver om en hel del politik, sen är det garanterat någon som redan har skrivit om det så jag ska nog inte vara så kaxig i alla fall.

Återigen, tänk på att rösta i valet 19 september.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson.wordpress.com, Mina tankar, Nyheter, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar