Storebror är avundsjuk på Lillebror.

Detta hittade jag i Charlottenberg på shoppingcentret i fredags.

När jag växte upp i Eda kommun, först i Åmotfors och sen i Charlottenberg, ja då var det en stor händelse att komma till Arvika, där de hade allt i jämförelse med oss. När vi skulle göra stora inköp eller av det udda slaget, ja då drog vi till Arvika. Detta gjorde också norrmännen då systembolaget fanns där på denna tid. Men så hände något…..

Systembolaget kom till Charlottenberg och Storgatan där. Käpmännen gnuggade händerna och fick ett mega uppsving i sina affärer och detta i sin tur ledde ju till arbetstillfällen. Samhället blomstrade eller snarare svämmade över. Helt vansinnigt var det att komma fram i affärer för att inte prata om att försöka sig på att få tag i en parkeringsplats. Vad berodde då detta då? Jo, det vanligaste svaret man får är för mycket norrmän, men jag säger en för illa planerad infrastruktur. Alltså något som gatukontor och politiker ha insett i och med etableringen av Systembolaget.

Det stora problemet i kråksången var att det fanns ingen mark att göra parkeringsplatser på och med den förväntade anstormningen som skulle komma, ja då borde detta vara något som uppmärksammats. Men det gjorde det inte. Det blev med andra ord ohållbart att ha denna miljö inne i tätorten och efter några turer så kom alltså räddningen i affärsmannen Olav Thon och det var där jag hittade dessa representanter från Storebror och den eventuella avundsjukan som kan finnas på detta gigantiska bygge i Charlottenberg. De stod nämligen och delade ut lappar där det stod att kunderna också kunde ta sig en tur vidare till Arvika.

Oavsett, var det mycket roligt att de att Storebror nu besöker Lillebror.

Arvika Kommun logotyp, till startsida

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, ensson.wordpress.com, Mina tankar, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar