Ondskan i världen.

Det finns en ondska i världen som vi kan hitta överallt. Vi hittar den inom FRA, IPRED, Acta, Fackföreningsrörelsen, Regering och riksdag, gemene man, börsen ja överallt i samhället hittar vi denna ondska. En ondska som biter sig fast och förstör och förgör oss mer och mer för varje dag.

Denna ondska kan vi summera i ordet KAPITALISM.

Visst behöver vi kapitalet som är med och bygger landet och skapat arbetstillfällen och på andra sätt tryggar vår framtid. Men frågan man måste ställa sig är hur kapitalet skapas och på vilket sätt.

FRA, IPRED och Acta är skapat av filmindustrin för att att vi ska bevakas. Det finns en massa argument som är skapade för att få oss att tro att det är av godartad anledning som de är skapade, men grunden till allt ligger i Hollywood och pengarna och önskan över att få betalt för det som de skapar. Film och musik har alltid kopierats, det är bara så att internet och denna tekniken har gjort det så mycket enklare. Men VHS band mot VHS band, ja det är och var lika olagligt det.

Fackföreningen, regeringen och riksdagen är lika korrupt i Sverige som i övriga delar av världen. Det ser vi väldigt tydligt i de vallöften som nu läggs av de olika partierna. Den nuvarande borgerliga regeringen vill locka röster från tex barnfamiljer och höjer nu barnbidraget. Oj, tänker då många som har barn, jag får mera i plånboken. Ja, men hur mycket mera får du? Själv får jag 100 kronor tror jag det var. Alltså till ett kilo ost och lite mjölk i månaden. Hmm, är detta värt min röst? Sen har vi det socialistiska alternativet? Ja, vad vill de göra? Jo, något liknande. Men här tror jag det var pensionärerna som skulle få brödsmulor. Skit samma egentligen, öppna ögonen gott folk och se vad de erbjuder? Småsmulor till folket och så hoppas de att vi ska vara nöjda och glada. Sen så kommer de att höja sina egna löner med runt 4 % i år. Ja, det blir några tusenlappar i månaden till sig själva i maktelitens Sverige oavsett parti. Korruption, men på ett lagligt och tillåtet sätt, men på ett sätt som jag anser är fel.

Att börsen är Kapitalismens högborg bör ju inte komma som någon hemlighet för någon. Här är det också intressant att vi i Sverige har skapat ett nytt pensionssystem för några år sedan. Ett system där vi uppmanas att vara aktiva och byta fonder och tjäna pengar på våra pensionspengar via olika fonder. Systemet jag pratar om är alltså PPM. Ja, nu så tycker de att vi byter för ofta så att de ska lägga avgift på fondbyten. Hmm, detta till trots för att det bara är typ 20% av alla sparare aktivt byter fonder. Regering och riksdag vill alltså återigen inte hjälpa folket med annat än småsmulor.

Gemene man – ja vi vill minsann också ha så mycket med av kakan vi kan. Vi lever på lånade pengar, spelar (några vinner men de flesta förlorar), handlar på krediter, antalet konkurser ökar, skuld saneringar ökar, mängden psykofarmaka som skrivs ut ökar, depressioner ökar i antal – ja jag kan säkerligen fortsätta bra länge med att räkna upp de negativa sakerna här. Ja, även denna skribent sitter i klistret i denna fälla pga gamla synder, men är på väg upp och det ska bli jävligt skönt när allt är klart. Är det verkligen så som det var tänkt att världen skulle vara?

Nej, handen på hjärtat – det tvivlar jag starkt på att det var tänkt på detta sätt. Jag tror att tanken med världen var att vi ska bry oss om varandra och värna om varandra. Världen är en sjuk värld och den blir sjukare för varje dag som går. Tyvärr.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, ensson.wordpress.com, Mina tankar, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar