Fälla.

Vargfälla? Grävlingsfälla? Rävfälla? Flugsmälla?
Foto: Mikael Ensson

Vet inte riktigt vad detta är. Men en sak är säker att det är ingen rävfälla eller flugsmälla i alla fall. Fotot är taget i Arvika i ett område som heter Rackstad. Fällan är polisanmäld häromdagen som en misstänkt vargfälla. Det är inte jag som har gjort anmälan, utan av en bekant till mig som var snäll nog att ta mig med för att ta denna bilden. Fällan är större än de jag sett hos släkten som är så kallade grävlingsfällor. Den är både högre, bredare och längre. Jag kan inte heller säga att denna fälla är apterad eller inte då mina kunskaper i ämnet är för dålig.

Sagt och gjort gott folk. Vargfrågan är något som väcker tankar och funderingar hos oss alla och att denna fråga är ett verkligt känsligt ämne. Men samarbetar vi och pratar med varandra så går det garanterat att komma fram till en gemensam ståndpunkt i frågan. I kväll är det ett program på SVT2 kl. 20.oo. och här kan du se lite av reportaget:

Reklam för dokumentären.

Så var så goda att samtala här om vargens vara eller inte, tänk bara på att hålla goda netikett regler.

Micke

Det här inlägget postades i Nyheter, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Fälla.

 1. virren skriver:

  Men herregud, det är en rävfälla (även kallad värmlandsfälla) och är fullkomligt laglig att använda under den tillåtna tiden för rävjakt.

  Synd att det inte finns vargfällor än dock…. skulle behövas 😉

 2. ensson skriver:

  Det som skett i saken är att fällan är nu stängd av markägare efter påpekande av polisen då den var laddad. Jag har också hört att det skulle vara en fälla för Lo djur.

 3. Jimmy Magnusson skriver:

  Fällor byggda av rundvirke, är sedan länge förbjudna. Och om man bygger en korrekt fälla av plankor eller plyfa, så skall fällan vara märkt med följande fakta: fälltyp och namn på fällans ägare och telefon-nummer till densamma.
  Fakta kan laddas hem från Naturvårdsverkets hemsida (www.naturvardsverket.se), där kan man läsa på om godkända fälltyper och vilka regler som gäller för brukande av dessa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.